Communicatieadviesbureau Clarify opent nieuw kantoor in Den Haag

08 september 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Veranderspecialist Clarify heeft een tweede vestiging geopend in ons land, dat is gevestigd in hartje Den Haag.

Met zijn nieuwe hub kan Clarify dichter opereren bij veel van zijn klanten – het bureau is namelijk sterk actief binnen het overheidssegment. Zo is Clarify een rijksbrede voorkeursleverancier voor diensten op het gebied van communicatie en verandermanagement.

Clarify ontstond in 2022 uit een fusie van Booreiland, in60seconds en Getting the picture. De circa 50 adviseurs van het bureau specialiseren zich in ‘information design’ – de essentie uit een complex verhaal halen en deze verpakken in en vertalen naar effectieve communicatiemiddelen.

Communicatieadviesbureau Clarify opent nieuw kantoor in Den Haag

“Wij vinden het een logische stap om een kantoor te openen in het hart van de Nederlandse overheid”, zegt Paul Schilp, managing partner van Clarify. “We werken binnen alle lagen van de Rijksoverheid. Ook de komende vier jaar zijn we geselecteerd als rijksbrede voorkeursleverancier. Dichtbij zijn betekent sneller schakelen en nauwer samenwerken.”

Clarify zit met zijn nieuwe onderkomen op de Nieuwe Uitleg (de kade langs het Smidswater) ook dichter in de buurt van diverse partners waarmee het in de adviesketen samenwerkt. Denk aan productiehuizen en digitale agencies waarmee het samen optrekt om tot full-service campagnes te komen, of denk aan grotere teams van externen, zoals consultants en IT-integrators, om samen te werken aan grootschalige (digitale) transformaties.

“We zien de traditionele grenzen tussen opdrachtgever, bureau en productie in toenemende mate vervagen. Fysieke nabijheid is daarbij een vereiste”, zegt Schilp.

De dagelijkse leiding in Den Haag is in handen van Niek Stevens. De afgelopen jaren was hij actief als extern adviseur bij verschillende ministeries, eerder werkte hij als director bij communicatiebureaus in Amsterdam en Melbourne.

“Duidelijke overheidscommunicatie is het belangrijkste instrument om polarisatie tegen te gaan. Ik heb zelf ervaren hoe ingewikkeld het is om besluitvorming goed uit te leggen en wat voor kansen er liggen om dat begrijpelijk, visueel en met meetbare impact te doen. Ik kijk uit naar mijn rol bij Clarify”, laat Stevens weten.