Hackett: World class HR heeft kwart minder werknemers

17 april 2011 Consultancy.nl

Bedrijven met een world class HR-functie besteden bijna 30% minder per werknemer aan HR en opereren met ruim 25% minder werknemers. Ook scoren ze significant hoger op effectiviteit over veel andere essentiële HR-gebieden. Dat blijkt uit het onderzoek “HR Book of Numbers” van adviesbureau The Hackett Group.

Investeren in talentmanagement
Een van de belangrijkste succesfactoren voor het bereiken van een hogere efficiency is investeren in talentmanagement. Wereldklasse bedrijven investeren twee keer zoveel van hun jaarlijkse budget aan strategische personeelsplanning, kunnen open posities sneller opvullen, en hebben 33% minder vrijwillige ontslagnames. Daarnaast geven ze bedrijfsleiders betere toegang tot informatie en effectievere besluitondersteunende mechanismen.

Het onderzoek van het adviesbureau laat ook zien dat topscoorders in talentmanagement een significant hogere EBITDA scoren dan gemiddelde bedrijven. Voor een bedrijf met een wereldwijde omzet van bijvoorbeeld $26 miljard zou het minimale voordeel $550 miljoen per jaar zijn.

“Hoe beter een HR-organisatie zijn bedrijf en zijn personeel begrijpt, hoe effectiever hij de bedrijfsdoelen van het bedrijf daadwerkelijk kan ondersteunen”, zei John Cooper, senior director HR Advisory bij The Hackett Group.

Nieuws

Meer nieuws over