Innopay business course dompelt talenten onder in de wereld van digitale transacties

21 augustus 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op 4 oktober organiseert Innopay weer een business course. Tijdens de dag kunnen ambitieuze studenten en starters ervaren hoe het is om te werken als consultant op het gebied van innovatie en digitale transacties.

Met ruim 60 experts in dienst geldt Innopay als een vooraanstaande specialist op het gebied van digitale transacties – denk aan projecten op het gebied van datadelen, digitale identiteit en betalingen. Het team van Innopay werkt vanuit kantoren in Amsterdam en Frankfurt zet zich in voor opdrachtgevers over de hele wereld.

Tijdens de 2023-editie van de business course biedt Innopay aanstormende talenten net als vorig jaar een kijkje in de eigen keuken.

Innopay Business Course dompelt talenten onder in de wereld van digitale transactievraagstukken

Dat het event een waardevolle inkijk biedt in het consultancy- en paymentsdomein weet Martine Nau maar al te goed. “Ik heb Innopay beter leren kennen door anderhalf jaar geleden deel te nemen aan de business course.”

Het was een ervaring die Nau niet zo snel zal vergeten. Ze besloot zelfs haar loopbaan bij Innopay voort te zetten. “Door de business course kreeg ik inzicht in hoe het is om aan een strategisch vraagstuk te werken, een project te structureren en hoe je de behoeften van de klant centraal stelt. Daarnaast was het leuk om in teams te werken en een indruk te krijgen van het dagelijks leven als consultant”, blikt ze enthousiast terug.

Inmiddels mag Nau zich als Junior Consultant dagelijks vastbijten in strategische vraagstukken van de opdrachtgevers van Innopay. Ze geniet van de “interessant en spannende” wereld van digitale transacties waarbinnen het bureau opereert. “De omgeving waarin deze transacties plaatsvinden verandert steeds sneller.”

Uitdagende case

De business course biedt deelnemers de kans om zich voor korte tijd alvast een consultant te wanen. Niet alleen krijgen ze een voorproefje van de vraagstukken waar Innopay-consultants werken en de manier waarop zij deze oplossen, ook mogen ze zelf in teams aan de slag met een complexe digitale klantcase.

Daarin kunnen de deelnemers laten zien uit welk hout ze gesneden zijn en al hun probleemoplossende vaardigheden uit de kast halen. Vervolgens mogen de deelnemers hun oplossing zelf presenteren aan de CEO van de desbetreffende klant. Die kiest uiteindelijk het winnende team en zal de deelnemers tevens uitgebreide feedback geven over hun bevindingen en hun presentatie.