Wouter Hoogveld (TNXTO): ‘Als starter kun je je hier heel snel ontwikkelen’

31 juli 2023 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Eind vorig jaar startte Wouter Hoogveld als strategieconsultant bij The Next Organization. Hij vertelt over zijn keuze voor de consultancy, zijn start bij het adviesbureau, zijn werkzaamheden en zijn ontwikkeling.

Het was zijn interesse in het bedrijfsleven en strategisch denken die Wouter noopten om de consultancy in te gaan. Na het afronden van zijn op consumentengedrag gerichte masteropleiding (Economic and Consumer Psychology) zocht hij een omgeving waar hij “veel verschillende dingen zou kunnen proberen”, zo vertelt hij.

“Het leek me heel leuk om de theoretische kennis die ik had opgedaan toe te passen bij uiteenlopende projecten en echt mee te denken vanuit dat gedragsperspectief. Werken bij een adviesbureau betekent ook meteen mogen meedenken op het hoogste niveau, wat als starter alleen maar gaaf is en me de mogelijkheid biedt om me heel snel te ontwikkelen.”

Wouter Hoogveld, Strategy Consultant, The Next Organization

Na het afronden van zijn opleiding leverde Wouter gedurende de coronapandemie als bron- en contactonderzoeker en contextcoördinator bij de GGD eerst een waardevolle bijdrage aan de zorg. Hierna kreeg zijn wens om de consultancy in te gaan concreet vorm met zijn start bij The Next Organization (TNXTO), een strategisch adviesbureau gericht op het verbeteren van de commerciële prestaties van organisaties

Warm welkom

“De onboarding was heel goed geregeld”, blikt Wouter enthousiast terug. “Ik kreeg een buddy die mij alles uitlegde, mijn laptop was geïnstalleerd en ik kreeg meteen de sleutels van mijn voorloopauto… Het voelde echt als een warm welkom. Dat kenmerkt denk ik wel de cultuur die heerst bij TNXTO, er gaat veel aandacht naar de medewerkers en iedereen staat altijd open om te helpen.”

Wat hem vooral aanspreekt aan TNXTO is de combinatie van een relatief klein bureau met grote klanten. “Doordat het team niet zo groot is leer je de collega’s snel goed kennen en voelt het als een heel hecht team. Het is dan ook extra leuk om samen aan projecten te werken voor klanten die iedereen in Nederland kent.”

Focus op ontwikkeling

Bovendien besteedt The Next Organization “veel aandacht aan het werknemerswelzijn en persoonlijke ontwikkeling”, vertelt Wouter. Zo heeft hij continu toegang tot een senior consultant van het bureau, die fungeert als persoonlijke mentor/coach en regelmatig de voortgang op zowel persoonlijk als professioneel vlak met hem bespreekt.

“Aan het begin van mijn psychologiestudie had ik nooit gedacht dat het iets voor mij zou zijn, maar ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt.”

“Door persoonlijke doelstellingen elke zes maanden te bespreken en actief betrokken te blijven, worden medewerkers gestimuleerd om zich te blijven ontwikkelen”, licht hij toe. “Daarnaast organiseert The Next Organization regelmatig kennissessies waar collega’s expertise delen om daar vervolgens direct mee aan de slag te gaan.”

Afwisselende projecten

Inmiddels werkt Wouter alweer zo’n tien maanden als strategieconsultant bij het adviesbureau uit Bussum, een tijd waarin hij aan uiteenlopende projecten heeft mogen bijdragen. “Bij TNXTO werk je altijd aan twee à drie opdrachten tegelijkertijd, wat een hele fijne afwisseling biedt in je week. Het maakt het werken heel dynamisch en zorgt dat je je geen moment verveelt.”

Zo hielp Wouter bijvoorbeeld mee bij het definiëren van de ideale customer journey voor een grote softwareleverancier, droeg hij bij aan de ontwikkeling van een nieuwe propositie rond een product voor een grote verzekeraar en was hij betrokken bij het ontwikkelen en implementeren van een strategie voor een groot automerk in België.

Ook houdt hij zich bezig met interne taken. Zo richt hij zich op het verhogen van de vitaliteit op de werkvloer, als onderdeel van het ‘team vitaliteit’.

Werken in de consultancy en bij The Next Organization kan Wouter in ieder geval van harte aanbevelen. “Aan het begin van mijn psychologiestudie had ik nooit gedacht dat het iets voor mij zou zijn, maar ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt.”

“De steeds wisselende intellectuele uitdagingen maken het met elke (studie)achtergrond een zeer interessante werkplek”, legt hij uit. “Juist de combinatie van verschillende soorten mensen zorgt voor een hele leuke werkomgeving en maakt het zeker het proberen waard!”