Valcon wordt corporate friend van data netwerk DAMA

26 juli 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Valcon is een zogeheten corporate friend geworden van DAMA, een non-profitorganisatie bestaande uit vele dataprofessionals die zich inzetten om het datamanagement-vakgebied verder te promoten en professionaliseren.

Met de aansluiting bij DAMA zet Valcon zijn ambitie om voorop te lopen binnen het datadomein verder kracht bij. DAMA Nederland organiseert allerlei initiatieven, events en trainingen, waarmee het bedrijven en professionals helpt up-to-date te blijven ten aanzien van alle ontwikkelingen binnen het almaar sneller veranderende datavak.

Valcon is al jaren actief in het data(management)-vakgebied. Het bureau voert data science-opdrachten uit voor klanten in uiteenlopende sectoren en werd vorig jaar erkend als een van ’s lands leidende adviesbureaus voor data science.Valcon wordt corporate friend van data netwerk DAMA

Naast het bijwonen van congressen, workshops en seminars zal Valcon DAMA verder ondersteunen bij zijn innovatie- en ontwikkelagenda. “Onze ‘corporate friends’ helpen ons bij het verkennen en ontwikkelen van best practices, het uitbreiden van bestaande concepten en het introduceren van nieuwe onderwerpen in onze DMBOK”, legt het datanetwerk uit.

DMBOK is de afkorting voor ‘data management body of knowledge’. “DMBOK is een uitgebreid raamwerk en handboek dat een standaard biedt voor de principes, best practices en competenties van datamanagement. Het raamwerk dient als referentie- en educatieve bron voor datamanagement-professionals.”

Het raamwerk behandelt verschillende aspecten van datamanagement, waaronder datagovernance, data-architectuur, datamodelling, datakwaliteit en meer. Het biedt een holistisch beeld van het vakgebied en helpt organisaties bij het opzetten van effectieve datamanagement-praktijken, om ervoor te zorgen dat data adequaat worden beheerd, georganiseerd en gebruikt.

Andere bedrijven die DAMA Nederland ondersteunen en actief zijn in de consultancybranche zijn onder meer Deloitte, BrightStone Group, ITDS, Ordina en VKA. Een grote corporate-klant is het beursgenoteerde Manpower Group, het moederbedrijf van labels als Experis, Jerfferson Wells en Talent Solutions.