Consultants: Binnen 15 minuten een Flex BV oprichten

22 oktober 2012 Consultancy.nl

Sinds 1 oktober 2012 heeft de overheid de Flex BV ingevoerd. De Flex BV maakt het voor ondernemers en consultants eenvoudiger om een besloten vennootschap (BV) op te richten. Toch is hiermee alle administratieve rompslomp voor ondernemende adviseurs nog niet weggenomen. Zo kost het normaliter nog twee weken en kost het gemiddeld zo’n €950,- om een BV op te richten. Maar ook dat kan nu een stuk beter claimt het bedrijf van Online Flex BV, dat zich specialiseert in het ondersteunen van o.a. interim managers, ZZP’ers en ondernemende consultants.
 
Waar het voorheen circa twee weken duurde om een BV op te richten kan dat bij hun in 15 minuten. En bovendien is het ook een stuk voordeliger: zo kunnen ondernemers bij gespecialiseerde bedrijven als Online Flex BV een BV oprichten voor slechts €349.
 
In 15 minuten geregeld
“Helaas is het oprichten van een Flex BV nog steeds een tijdrovend proces. Na een bezoek aan de notaris duurt het gemiddeld nog ruim een week voordat u de concept oprichtingsakte in de bus heeft. Met deze akte kunt u vervolgens naar de bank voor het openen van een zakelijke rekening en naar de Kamer van Koophandel om uw onderneming in te schrijven in het Handelsregister. Kortom een traditionele A tot Z oprichting van een BV duurt al snel 2 weken” aldus Yves Gassler, verbonden aan de Universiteit  Leiden.  
 
Online Flex BV heeft een manier gevonden om dit een stuk efficiënter en klantvriendelijker in te richten. Via de website hebben ondernemers direct de conceptakte tot hun beschikking in PDF waarmee ze naar de bank kunnen om hun zakelijke rekening te openen. “Het werkt als volgt: u doorloopt bij ons een aantal standaardvragen, die de notaris u ook zou stellen, zoals de naam van de B.V., het vestigingsadres van de BV en wie de oprichters zijn van de BV. Deze gegevens worden vervolgens direct door ons systeem verwerkt tot een conceptakte op maat waarmee u verder kunt met het oprichtingsproces” volgens Paul Eversdijk, één van de initiatiefnemers van Online Flex BV.
 
“Een BV oprichten bij ons is dus erg aantrekkelijk voor ondernemende consultants omdat het slechts 15 minuten en maar €349 kost!” aldus Paul.
 
Voordelen van een Flex BV
De zogenoemde Flex BV biedt verschillende voordelen. Het grote voordeel is ten opzichte van een eenmanszaak, of commanditaire vennootschap dat je in principe niet privé aansprakelijk bent. Bijkomend voordeel is dat het minimum kapitaal van €18.000 dat voorheen in de B.V. moest worden gestort niet langer verplicht is. Daarnaast hebben ondernemers veel vrijheid om de inhoud van de statuten te bepalen. Bovendien is de administratieve last verminderd doordat de verplichte bankverklaring en de verplichte accountantsverklaring zijn vervallen.
 
De nieuwe Flex BV is amper 2 weken oud en nu al een doorslaand succes, met name onder consultants en ZZPers. In de eerste week zijn er al meer dan 3.000 Flex BV’s opgericht, net zoveel aanvragen als normaal in een hele maand.

Nieuws

Meer nieuws over