Duurzaamheidsadviseur Nexio Projects haalt groeigeld binnen

13 juli 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Nederlandse duurzaamheidsconsultant Nexio Projects heeft een kapitaalinjectie ontvangen waarmee het zijn volgende groeifase kan inluiden.

Nexio Projects werd zo’n zes jaar geleden opgericht. Sinds de oprichting wist de firma uit te groeien tot een 50-koppige organisatie actief vanuit kantoren in Rotterdam en twee internationale vestigingen in België en Frankrijk.

Het bedrijf helpt zijn klanten bij het ontwikkelen van hun decarbonisatie-activiteiten, het verminderen van hun koolstofvoetafdruk, het implementeren van groene veranderingen en het bevorderen van een bredere ESG-impact. “We zijn trots op wat ons team tot nu toe heeft bereikt – we hebben meer dan 300 klanten bediend in 25 landen en sectoren”, vertelt CEO Marc Roodhuyzen de Vries.

Duurzaamheidsadviseur Nexio Projects haalt groeigeld binnen

De kapitaalinjectie die Nexio Projects nu heeft ontvangen is afkomstig van Torqx Capital Partners, een private equity-groep uit Bussum die zich richt op mid-marketinvesteringen. “We zijn verheugd om verder te kunnen groeien en onze gezamenlijke ambitie te realiseren: het helpen vormgeven van meer verantwoordelijke, doelgerichte en impactvolle organisaties”, laat Roodhuyzen de Vries weten.

Harmen Geerts, Managing Partner en Chief Investment Officer van Torqx, geeft aan dat Nexio Projects eruit sprong vanwege zijn “uitzonderlijke business en team”.

Enorm groeipotentieel

Volgens Geerts opereert Nexio Projects in een markt die alleen maar groter gaat worden. Zo zal de duurzaamheidsadviesmarkt volgens analisten van Verdantix de komende jaren blijven groeien met dubbele cijfers. En die groei biedt specialistische adviespartijen als Nexio Projects tal van kansen.

“We zien een enorm groeipotentieel in de sector voor duurzaamheidsdiensten, omdat bedrijven in het komende decennium grote uitdagingen tegemoet gaan. We geloven dat Nexio Projects over het juiste fundament beschikt om uit te groeien tot een van de marktleiders op het gebied van duurzaamheidsoplossingen”, geeft Geerts aan.

Joris van Aken, Investment Manager bij Torqx, voegt toe: “We zijn zeer onder de indruk van de prestaties van het gehele Nexio Projects-team om in een relatief korte tijd een professioneel en toonaangevend bedrijf op te bouwen. We hebben bewondering voor de onderscheidende cultuur van het bedrijf, waarmee het het beste purpose-gedreven talent weet aan te trekken.”

Impact vergroten

Met de grotere financiële slagkracht zal Nexio Projects – het bedrijf is een B Corp en beschikt over de Platinum rating van EcoVadis – zijn team verder kunnen versterken, vanuit het kantoor in Rotterdam zijn internationale groei kunnen doorzetten en verdere strategische overnames kunnen doen.

“Torqx’ uitstekende begrip van de sterke punten, waarden en visie van ons bedrijf stelt ons in staat om onze positieve impact op mens en planeet te vergroten. Samen met onze partners en klanten kunnen we wereldwijd de transitie naar duurzaamheid versnellen”, aldus Roodhuyzen de Vries.

Financiële details rondom de deal zijn niet bekendgemaakt. De partners Marc Roodhuyzen de Vries, Paul Keser, Cilia Keser en Felix Keser zullen als actieve medeaandeelhouders leiding blijven geven aan het bedrijf.

Private equity in de adviesbranche

De deal tussen Nexio Projects en Torqx past in een trend binnen het advieslandschap. De afgelopen maanden wendden tal van adviesbureaus zich tot private equity-partijen om hun groeiambities te financieren. Onderzoek van corporate finance-firma Equiteq laat bovendien zien dat in 2022 bij meer dan een derde van de deals in de adviessector financiële investeerders betrokken waren.