Certus Groep sluit zich aan bij Rotterdamse klimaatalliantie

12 juli 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Certus Groep heeft zijn duurzame ambities kracht bijgezet door zich aan te sluiten bij de Klimaatalliantie Duurzame Mobiliteit.

De Klimaatalliantie Duurzame Mobiliteit werd opgericht in 2021. In datzelfde jaar sloot een groep van zo’n twintig grote werkgevers actief in de regio Rotterdam zich aan bij het initiatief. Inmiddels telt de alliantie bijna zeventig partners die samen meer dan 100.000 medewerkers in de regio vertegenwoordigen.

De leden van de alliantie zetten zich in voor een specifiek doel: het terugdringen van de CO2-uitstoot van het zakelijke en woon-werkverkeer. De lat voor ondertekenaars ligt hoog: door mee te doen committeren zij zich aan het reduceren van hun eigen CO2-uitstoot met minimaal 50% tegen 2030.

Certus Groep sluit zich aan bij Rotterdamse klimaatalliantie

De alliantie heeft er sinds kort een nieuw lid bij: Certus Groep, een Rotterdams organisatieadviesbureau voor de publieke sector. Certus Groep helpt publieke instellingen met HR-advisering, persoonsbemiddeling, opleidingen, arbeidsmobiliteit en coaching. Naast het kantoor in Rotterdam heeft Certus Groep ook vestigingen in Amsterdam en Tilburg.

“Het thema duurzaamheid wordt breed binnen onze organisatie gedragen”, zegt Elwin Spoel, directeur van Certus Groep. “We hebben ons aan deze doelstelling gecommitteerd omdat we willen bijdragen aan de leefbaarheid en bereikbaarheid van de regio Rotterdam.”

Hybride werken

Om het woon-werkverkeer en het zakelijke verkeer te verduurzamen gaat Certus Groep tal van opties aanbieden aan collega’s. Centraal hierin staat het beleid om werknemers in staat te stellen hybride te werken.

Op de dagen dat werknemers naar kantoor komen wordt gestimuleerd om groene vervoersmiddelen te gebruiken zoals de fiets, de e-bike of e-scooter of door gebruik te maken van deelvervoer, het openbaar vervoer of de elektrische auto.

Een groot voordeel voor Certus Groep is dat het kantoor in ‘Het Witte Huis’ (een monumentaal pand in de Oude Haven, ook wel bekend als de allereerste wolkenkrabber van Europa) zich op een steenworp afstand bevindt van een metrostation, waardoor het goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Dit geldt overigens ook voor de kantoren in Tilburg en Amsterdam, want Certus Groep houdt actief rekening met een goede bereikbaarheid met het ov.

Overige ondertekenaars

Andere bedrijven binnen de Klimaatalliantie Duurzame Mobiliteit zijn onder meer Eneco, Havenbedrijf Rotterdam, ING, Robeco en Shell. Ook advieskantoren Deloitte en PwC behoren tot de groep partners.

“We zijn een groot voorstander van kennisdeling en graag willen blijven leren. We kijken ernaar uit om samen met andere organisaties op te trekken in het verduurzamen van de mobiliteit in de regio”, zegt Spoel.

De Klimaatalliantie Duurzame Mobiliteit is een initiatief van Gemeente Rotterdam. Het initiatief is onderdeel van het Rotterdams Klimaatakkoord, dat erop gericht is samen met de stad de klimaatopgave in Rotterdam aan te pakken.