Het IT-traineeship van Cegeka: Drie trainees aan het woord

26 juni 2023 Consultancy.nl 7 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Alle drie zijn ze IT-trainee bij Cegeka, en alle drie zitten ze uitstekend op hun plek. Jason Lentze, Lee Davelaar en Mitchel Vermeulen vertellen over hun keuze voor Cegeka en hoe ze het traineeship ervaren.

Met meer dan 1.000 collega’s in Nederland is Cegeka een van de grootste ICT-adviesbureaus van ons land. Het bedrijf biedt zijn klanten een breed scala aan IT-oplossingen en consultancy op het gebied van infrastructuur, digital workplace, software, cloud, data en security.

In zijn éénjarige IT-traineeship leidt Cegeka starters op tot professionals op het snijvlak van onder andere IT-strategie en verander-, project- en datamanagement. Na het doorlopen van het programma kunnen ze als volwaardige IT-consultants aan de slag in uiteenlopende rollen als verandermanager, projectmanager of service delivery manager.

Jason Lentze, Lee Davelaar en Mitchel Vermeulen - Cegeka

Jason Lentze, Lee Davelaar en Mitchel Vermeulen draaien alle drie al meer dan een half jaar mee in het eenjarige IT-traineeship. Ze delen hun ervaringen.

Jason Lentze

Jason Lentze studeerde voorafgaande aan zijn start Business IT & Management en raakte notabene op zijn eigen huwelijksreis in contact met iemand die binnen Cegeka werkte op de afdeling Data Solutions. Dat noopte hem om bij Cegeka op gesprek te gaan. “Wat mij meteen opviel bij Cegeka waren de doorgroeimogelijkheden”, vertelt Jason, die sinds oktober van vorig jaar werkzaam is als IT trainee GrowIT.

De afgelopen acht maanden heeft Jason binnen het IT-traineeshipprogramma een sterke leercurve ervaren. “Je volgt cursussen met alle trainees bij elkaar. Daarnaast heb je je eigen programma. Zo heb ik binnen Data Solutions een inwerkopdracht gekregen om kennis te maken met alle werkzaamheden die ik straks op me mag nemen.”

Ook leerde Jason de afgelopen periode diverse tools gebruiken. Zo wordt hij optimaal klaargestoomd voor toekomstige klantprojecten. “Aan het eind van mijn traineeship wil ik zelfstandig kunnen werken met alle nodige tools, zodat ik voor klanten van toegevoegde waarde kan zijn”, geeft Jason aan, die momenteel werkt aan een datamigratieproject voor een interne klant: Cegeka Real Estate Solutions.

“Dat je ontwikkeling hier centraal staat heeft mij enorm aangetrokken.”

Met zijn opgedane kennis, leuke opdrachten en een groep collega’s op wie hij kan bouwen, zit Jason in het IT-traineeship uitstekend op zijn plek. Vooral over de groei en ontwikkeling die hij doormaakt is hij zeer te spreken: “Dat je ontwikkeling hier centraal staat heeft mij enorm aangetrokken. Het inhoudelijke aspect, maar ook alles eromheen, tot en met je persoonlijke welzijn. Je merkt dat Cegeka dat belangrijk vindt.”

Lee Davelaar

Lee Davelaar, voormalig gymmanager in een sportschool, had voorafgaande aan hun start al een sterke affiniteit met IT. Eerder deed hen reeds ervaring op in systeembeheer en het bouwen van computers. Via een vriendin (reeds werkzaam bij Cegeka) raakte hen geënthousiasmeerd om te starten bij het bedrijf.

Hoewel Lee al over enige relevante IT-kennis beschikte, “wist ik van software niks”, vertelt hen. Maar het beschikken over bepaalde IT-kennis is voor de trainees geen noodzaak, legt hen uit. “Je hoeft aan het begin van het traineeship niet bang te zijn dat je te weinig weet. Doorzettingsvermogen is belangrijker. Als je het echt wil, kun je bij Cegeka veel doen. Ze helpen je om alles te leren en steeds zelfstandiger te werken.”

Binnen Cegeka begon Lee als IT Trainee in de Digital Workplace-praktijk. Na een eerste opdracht bij de NS ging hen samen met Cegeka op zoek naar een project dat goed bij hun zou passen. Inmiddels werkt Lee met veel plezier voor een grote financiële dienstverlener, waar hen als call agent gebruikers helpt bij supportvragen.

Dat Cegeka oog heeft voor hun professionele interesses betekent veel voor Lee: “De werkcultuur is heel prettig. Je ervaart veel ruimte en betrokkenheid. Er wordt duidelijk gevraagd naar jouw interesses. Dan kijken ze naar projecten die daarbij passen.”

“Je hoeft aan het begin van het traineeship niet bang te zijn dat je te weinig weet. Doorzettingsvermogen is belangrijker.”

Wat Lee vooral positief heeft verrast, is hoe toegankelijk hun leidinggevenden zijn. “Ik spreek regelmatig mijn manager en mijn team lead. Leidinggevenden die ik voorheen gewend was, zag je af en toe en dan verdwenen ze weer. Onze team lead zit naast ons te werken. Dat is heel fijn. In de IT is het heel belangrijk dat je elk klein dingetje kan vragen, omdat de details zo belangrijk zijn.”

Naast hun opdracht maakt Lee ook voldoende tijd vrij om hun kennis te vergroten, door middel van het halen van diverse certificaten. “Er is een selectie gemaakt van certificaten die bij mijn werk passen. Het volgende is MS-900. Dat zijn Microsoft Fundamentals waarmee je allerlei applicaties beter onder de knie krijgt. Dat dat allemaal beschikbaar wordt gesteld, vind ik heel motiverend”, besluit Lee.

Mitchel Vermeulen

Mitchel Vermeulen nam eind vorig jaar een achtergrond in toerisme mee naar Cegeka. Net als velen met hem, zag hij deze sector gebukt gaan onder de impact van de coronapandemie. Mitchel zag er dan ook weinig heil in om zijn loopbaan (of een vervolgopleiding) in dit werkveld te vervolgen.

Via Indeed kwam hij in contact met een recruiter en zo kwam hij uit bij Cegeka. Voorafgaande aan zijn start had Mitchel nog niet eerder in de IT gewerkt. “Het was dus helemaal nieuw voor mij, al vond ik het wel altijd al interessant en had ik er enige aanleg voor”, vertelt Mitchel, die al snel ervoer dat Cegeka bestaat uit een diverse groep mensen. “Het voordeel van Cegeka is dat alle takken van sport er zijn.”

“Er bleek ruimte te zijn voor mensen die interesse hebben in IT om ervaring op te doen en certificaten te halen. De kansen die je krijgt bij Cegeka, de projecten die je kunt doen, de arbeidsvoorwaarden: het sprak me allemaal aan”, voegt hij toe.

Als floorwalker bij een overheidsinstantie deed Mitchel zijn eerste ervaring op in een groot migratietraject. Zijn servicegerichte taak (tickets verwerken, problemen oplossen) lag Mitchel goed: “Ik kreeg de tijd om mensen echt goed te helpen, dat geeft voldoening.”

“Het voordeel van Cegeka is dat alle takken van sport er zijn.”

Het IT-werk is bovendien geen stoffige klus achter de laptop, zo benadrukt hij. “Het interessante is dat je een goed beeld krijgt van wat IT op de werkvloer betekent. Dat geeft een andere gedachtegang dan wanneer je achter je scherm zit.” Het project is goed gelopen. Het is mooi dat we ruim 24.000 medewerkers hebben ondersteund. Daar ben ik best trots op.”

En niet onterecht, want terwijl Mitchel vanaf januari eigenlijk iets anders zou gaan doen, gaf de opdrachtgever aan dat ze Mitchel en zijn collega’s graag wilden behouden voor een ander project. Hij legt uit hoe hij de komende tijd graag wil meelopen bij verschillende afdelingen, “om zo te ontdekken wat me het meest ligt”.

Gelukkig biedt Cegeka hem de kans om daar achter te komen: “Consultancy spreekt me aan vanwege het contact met verschillende klanten. Aan de andere kant vind ik het beheren van systemen en netwerken ook heel aantrekkelijk. Het ligt dus helemaal open. Je kunt gewoon bespreken wat je interessant vindt.”

Naast het opdoen van deze nieuwe ervaringen, stopt ook Mitchel genoeg tijd in het behalen van de nodige certificaten om zijn kennis te versterken op het gebied van bijvoorbeeld Microsoft 365. “Door de projecten is het soms wel lastig om er tijd voor te maken. Ik zou nieuwe trainees aanraden om daar af en toe goed voor te gaan zitten.”

En naast de opdrachten en eigen ontwikkeling mag natuurlijk ook de lol niet ontbreken. “Plezier hebben in het werk vind ik heel belangrijk. Hetzelfde merk je bij Cegeka. Er is een heel ‘Fun after work’-programma met activiteiten verspreid over het jaar. Je kunt daar ook zelf evenementen aan toevoegen. Genoeg ruimte voor de nodige ontspanning dus!”