Het Young Professional-traject van Cegeka: Drietal blikt terug

01 juni 2023 Consultancy.nl 7 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Hoe is het om je carrière een kickstart te geven bij Cegeka? Dat kun je natuurlijk het beste vragen aan jonge talenten die hun loopbaan zijn begonnen bij de ICT-dienstverlener. We spraken Chiel Kroeze, Marco Korporaal en Stijn Visscher, die alle drie instroomden in het Young Professional-traject van Cegeka.

Hoe kijk je terug op het Young Professional-traject? Wat is de belangrijkste les die je meeneemt?

Chiel: “Heel positief. Dit was een prettig traject waarin meer over Cegeka werd verteld en veel informatie werd gedeeld over de IT, toekomstmogelijkheden en opleidingen. De belangrijkste les die ik uit dit traject heb geleerd is dat je zelf de regisseur bent van je loopbaan en opleidingen binnen Cegeka. Daarnaast heb je een heleboel toffe collega’s die je graag willen helpen en adviseren tijdens je opdracht.”

Het Young Professional-traject van Cegeka: Drietal blikt terug

Marco: “Tijdens de introductie krijg je informatie over Cegeka en gaandeweg leer je het bedrijf ook steeds beter kennen. Doordat er een gemoedelijke sfeer heerst binnen Cegeka spreek je makkelijk een collega aan, waardoor je steeds meer collega’s leert kennen en veel ervaringen met elkaar kunt uitwisselen.”

Stijn: “Je leert niet alleen veel over Cegeka, maar ook over de mogelijkheden binnen het bedrijf. Zo vertelden de verschillende Competence Centers over de rollen die je kunt vervullen binnen de consultancyafdeling van Cegeka.”

“De belangrijkste les uit de verschillende presentaties was dat je veel kunt leren van je collega’s en dat je zelf alle mogelijkheden hebt om invulling te geven aan je loopbaan. Als je twijfelt wat je precies wilt doen, biedt Cegeka je de mogelijkheid om verschillende opdrachten te doen! Dit is heel fijn, want zo leer je gaandeweg wat er goed bij jou past.”

Wat vond je het leukste element binnen het traject?

Chiel: “Ik vond ‘een kijkje in de keuken’ erg leuk. Door dit onderdeel kon ik me beter voorstellen hoe een opdracht bij een klant eruit kan zien en wat daar van jou als consultant verwacht kan worden. Ook leerde ik daar meer over de onderwerpen binnen de IT die mij interesseren en wat de ervaringen van de collega’s met betrekking tot deze onderwerpen zijn. Hierdoor kun je beter je eigen studieloopbaan uitstippelen.”

Marco: “Tijdens mijn studie trokken de onderwerpen cloud en security mij al. Het leukste aan dit traject is dat ik mij hier nóg meer in kan verdiepen en ontwikkelen. Cegeka heeft meerdere Competence Centers, zo ook eentje voor cloud en security. Hier wordt expertise en kennis op dit gebied gecentraliseerd en ontwikkeld. Zo delen collega’s hun ervaringen met de nieuwste cloud- en securitytechnieken, iets waarin ik erg geïnteresseerd ben.”

“Samen met mijn manager ben ik gaan onderzoeken waar mijn interesses liggen en waar ik over een paar jaar wil staan in mijn IT-loopbaan.”

Stijn: “We hebben veel kijkjes in de keuken gehad bij verschillende organisaties en bedrijven. Het leukste hiervan was dat een collega van Cegeka vertelt over zijn of haar opdracht en over het bedrijf waar ze als consultant zijn ingezet. Zeer interessant om al die verschillende ervaringen te horen. Vooral om te horen wat de toekomstmogelijkheden voor mij zijn!”

Aan wat voor soort opdrachten heb je meegewerkt?

Chiel: “Mijn eerste opdracht was bij een grote gemeente die graag de Office365-omgeving wilde upgraden naar een E5-licentie. Het verschil tussen beide versies is dat de E5 wat uitgebreider is op het gebied van security, mobile device management en dataverlies.”

“Na deze opdracht ben ik begonnen bij een grote netbeheerder waar ik in het OT-security team zit. OT staat hierin voor operational technology. Hier ligt een mooie leerzame uitdaging om samen met mijn andere collega’s het energienet veilig te houden zodat het licht blijft branden. Een technische opdracht, maar ook met directe invloed op de maatschappij.”

Marco: “Ik ga binnenkort starten met mijn eerste opdracht bij een grote Nederlandse netbeheerder. Hierbij ga ik mij bezighouden met identity & access management (IAM), het vakgebied in cybersecurity dat zich bezighoudt met toegangsrechten. Dit sluit goed aan bij mijn opleiding en interessegebied. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om aan deze opdracht te werken.”

Stijn: “Toen ik begon bij Cegeka kon ik gelijk aan de slag als functioneel beheerder van TOPdesk. Ik werd ingewerkt door een Cegeka-collega én oud-studiegenoot. Dit gaf mij als starter veel zelfvertrouwen en voelde als een goede basis. Momenteel help ik een senior collega mee met een datamigratieproject. Ik leer veel van zijn kennis, maar word gelukkig zelf ook genoeg uitgedaagd.”

Hoe heeft Cegeka jou geholpen om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen, zodat je nu als volwaardig IT-consultant je loopbaan kunt voortzetten?

Chiel: “Samen met mijn manager ben ik gaan onderzoeken waar mijn interesses liggen en waar ik over een paar jaar wil staan in mijn IT-loopbaan. We hebben onderzocht welke trainingen en cursussen ik hiervoor nodig heb en dit verwerkt in een plan.”

“Dit zijn niet alleen technische trainingen, maar ook trainingen op het gebied van persoonlijke vaardigheden. Hierdoor groei je in je professionele werkhouding, waardoor je positievere resultaten behaalt bij de klant en in de samenwerking met je collega’s.”

“Bij Cegeka heb je veel ruimte om te bepalen of je graag thuis, op kantoor, of bij een klant werkt – of een combinatie hiervan.”

Marco: “Binnen Cegeka is er de mogelijkheid om certificaten te halen. Dit kan gaan om technische certificaten, maar ook certificaten van de projectmatige, zachtere kant van de IT. Daarnaast is het ook mogelijk om je persoonlijke competenties te verbeteren door middel van trainingen.”

Stijn: “Cegeka bied je de mogelijkheid om trainingen en certificaten te behalen. Deze zijn persoonlijk voor jou en passen ook bij de loopbaan die jij wilt gaan vervullen.”

“Uiteraard wordt een aantal opleidingen en certificaten aanbevolen voor starters, om zo beter in aanmerking te komen voor verschillende klantopdrachten. Elk type bedrijf of opdracht vergt namelijk specifieke certificaten. Dit geeft mij een goede basis om daarna zelf beter te bepalen hoe mijn loopbaan eruit kan komen te zien.”

Welke ruimte biedt Cegeka voor ontspanning en een gezonde werk-privébalans?

Chiel: “Van alles! Zo kun je meedoen met collega’s met de ommetje-wandelcompetitie waarbij je punten scoort bij een ommetje van minimaal 20 minuten. Ook kan iedereen meedoen met de bedrijfsfitnessregeling, waarbij je een mooie korting krijgt op een fitnessabonnement.”

“Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om thuis te werken. Hierdoor kan ik in mijn middagpauze bijvoorbeeld een rondje hardlopen, waardoor ik ontspan en daarna weer gemotiveerd en energievol verder kan werken.”

“Het traineeship is echt voor iemand die wil blijven leren en wil blijven groeien in zijn carrière.”

Marco: “Bij Cegeka heb je veel ruimte om te bepalen of je graag thuis, op kantoor, of bij een klant werkt – of een combinatie hiervan. Door die vrijheid ga ik veel meer ontspannen naar mijn werk. Ook zijn er activiteiten van de personeelsvereniging Fun After Work, waar we met collega’s buiten het werk om leuke activiteiten ondernemen.”

Stijn: “De balans zit in de flexibiliteit in het werken waar je wilt. Werk je liever op kantoor, thuis, bij de klant of een mix? Alles is mogelijk! Dit in combinatie met de mogelijkheid om te sporten met korting bij jou in de buurt, geeft mij een extra boost om gezond te blijven.”

Tot slot, heb je tips voor jonge talenten die het Young Professional-traject bij Cegeka overwegen?

Chiel: “In het begin wist ik niet precies wat ik binnen de IT wilde gaan doen. Cegeka geeft mij de ruimte om verschillende soorten opdrachten uit te voeren, om er op deze manier achter te komen waar mijn interesses liggen. Daarnaast is er veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen door bijvoorbeeld certificaten te behalen of kennis te delen met je collega’s, wat ook weer goed is voor je toekomst!”

Marco: “Cegeka is een van de grotere IT-bedrijven, desondanks is alles heel laagdrempelig en heerst er een open bedrijfscultuur, hierdoor heb je gemakkelijk contact met je collega’s.”

Stijn: “Het traineeship is echt voor iemand die wil blijven leren en wil blijven groeien in zijn carrière. Het werken voor verschillende klanten houdt je scherp en zorgt ervoor dat je altijd blijft ontwikkelen!”