Kim Versteegt en Coen Rieken over werken bij ITsPeople

30 juni 2023 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sinds enkele maanden zijn Kim Versteegt en Coen Rieken werkzaam bij ITsPeople, respectievelijk als Business Consultant en Business Analyst. Ze vertellen over hun keuze voor de consultancy, wat hen bevalt aan de cultuur bij ITsPeople en waar ze zich zoal mee bezighouden.

Voor Coen Rieken vormt ITsPeople zijn eerste werkgever. Na het afronden van zijn master in Strategic Management - Entrepreneurship aan de Tilburg University startte hij zo’n vier maanden geleden in zijn rol bij het mensgerichte organisatieadviesbureau uit Zaltbommel.

Wat Coen trekt aan de consultancy? “De combinatie van je ergens volledig in mogen verdiepen samen met de creativiteit vereist voor het bedenken van oplossingen. Daarnaast is de variëteit fantastisch. Geen dag is hetzelfde.”

Kim Versteegt en Coen Rieken over werken bij ITsPeople

“En bij ITsPeople al helemaal”, voegt Coen toe, want hij geniet van een steile leercurve en een afwisselend takenpakket. “Op dit moment ben ik voornamelijk breed ondersteunend aan verschillende takken binnen het bedrijf. Zo help ik senior consultants met hun opdrachten, maar ondersteun ik ook projectmanagers, werk ik aan de HR van ITsPeople, ondersteun ik de groei van de consultancyafdeling, en nog veel meer.”

“Dat was ook precies waar ik naar zocht in mijn eerste functie: een plek waar ik breed kan leren, om vervolgens later in mijn carrière met een sterke basis mij te kunnen specialiseren. Ik ben erg blij dat dit mogelijk is bij ITsPeople… Na mijn eerste gesprek was ik direct verkocht!” 

De touwtjes in handen

Kim Versteegt is inmiddels alweer een half jaar werkzaam bij ITsPeople, waar ze vanaf het begin een “positieve start” heeft beleefd. “Ik landde meteen gemakkelijk binnen de organisatie, iedereen was open en betrokken en daarom kon ik makkelijk contact leggen met al mijn collega’s.” 

In het bijzonder waardeert Kim de ruimte en vrijheid die ze kreeg: “De touwtjes had ik heel erg zelf in handen en ik werd vrijgelaten om op onderzoek uit te gaan omtrent wat ik leuk vond om te doen en wat ik wilde oppakken naast een aantal vaste taken. De eerste weken vlogen voorbij en ik had meteen een heel goed gevoel bij mijn nieuwe werkgever en collega’s.” 

Ook Coen blikt met veel plezier terug op zijn start. “Mijn onboarding was erg goed geregeld. Voor ik begon was er door ITsPeople al van alles gedaan om mijn eerste weken zo goed mogelijk te begeleiden. Aan het begin van de eerste dag lagen al mijn spullen netjes klaar en heb ik een buddy toegewezen gekregen waar ik al mijn vragen kon stellen.” 

“Mijn taken waren gelijk duidelijk, dus ik kon direct nuttig zijn voor de organisatie. In de weken daarop ben ik door iedereen open ontvangen. Een prettige ervaring dus!”

Ambitieus en ondernemend

Al met al zitten Coen als Kim dus goed op hun plek bij ITsPeople. Ze voelen zich uitstekend thuis binnen het 30-koppige adviesbureau. Zo typeert Kim de cultuur van ITsPeople onder andere als “gezellig, motiverend, supportive, open, ambitieus en ondernemend”. 

“Iedereen staat voor elkaar klaar”, legt ze uit. “We zorgen eerst voor onszelf, dan voor elkaar, om zo het beste voor onze klant te kunnen zorgen. Lachen op de werkvloer is geen uitzondering, maar eerder de regel.”

Coen wijst op zijn beurt op de gedrevenheid van het team en hoe gezamenlijk hard wordt gewerkt richting een collectief doel. “De gedrevenheid van mijn collega’s samen met de enorme groeiambitie van het bedrijf zorgt voor de ideale leeromgeving voor mij als starter.”

Steeds nieuwe dingen

Kim heeft de afgelopen maanden mogen werken aan interessante klantopdrachten. Zo werkte ze onder andere mee aan tenders en proposals voor (nieuwe) klanten. “Daarbij kreeg ik meteen veel eigen verantwoordelijkheid om deze proposals van begin tot einde vorm te geven.”

Ook hield ze zich bezig met interne opgaven. “Ik werkte aan een project om de bijzondere (gezellige!) cultuur van ITsPeople vast te leggen. Momenteel ben ik aan de slag bij RVO, een van onze grotere klanten, waarbij ik meerdere opdrachten oppak in verschillende rollen, zowel adviserend als ondersteunend.”

Daarbij geniet Kim van de combinatie van soft skills – “communicatie, motivatie, et cetera” – en hard skills – “inhoud, analyse, enzovoorts”, zo geeft ze aan. En het mogen werken binnen verschillende omgevingen en aan verschillende type opdrachten zorgt ervoor dat ze zich nooit verveelt. “Ook blijf je jezelf op deze manier ontwikkelen doordat je steeds nieuwe dingen ziet en nieuwe uitdagingen tegenkomt.”