Subsidiebureaus Epiic en SUBtracers bundelen de krachten

06 juni 2023 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Twee adviesbureaus gespecialiseerd in subsidies en innovatiefinanciering, Epiic en SUBtracers, slaan de handen ineen. Door de krachtenbundeling ontstaat een bureau van circa 40 medewerkers.

Het Noord-Brabantse Epiic ondersteunt bedrijven met innovatieadvies, financiering en subsidies. Het bureau bedient klanten in vier sectoren: agri & food, hightech, ICT en tuinbouw.

Roy Hoven, directeur van Epiic, zegt dat de overname van SUBtracers voortkomt uit de ambitie om meer slagkracht te verkrijgen en om de positie in ons land verder uit te breiden. “We zien in de markt dat innovatieve bedrijven veel vraag hebben naar innovatiediensten. Samen met SUBtracers kunnen we onze klanten nóg beter bedienen.”

Subsidiebureaus Epiic en SUBtracers bundelen de krachten

Het in Amsterdam gevestigde SUBtracers is een specialist op het gebied van de WBSO-subsidie en richt zich daarbij vooral op IT-bedrijven. Het bedrijf is sinds 2008 actief in de markt voor subsidieadvisering.

De drie partners van SUBtracers, Radha Rambharos, Sander Wolfensberger en Wouter van der Geur, zeggen over de deal: “Met deze stap worden we dé full service innovatiepartner met een breed scala aan innovatiediensten. Een stap die het mogelijk maakt om onze klanten in de hightech- en ICT-sector met een sterke focus op de technologie van morgen te begeleiden in het waarmaken van hun innovatiestrategie. Dat is een lang gekoesterde droom van SUBtracers. Nu kunnen we dat samen doen met Epiic. Het wordt vast ‘epic’.”

De deal vindt plaats op een moment van toenemende consolidatie in het landschap. Na een reeks van overnames is Vindsubsidies uitgegroeid tot een speler van meer dan 100 medewerkers. Hezelburcht nam vorig jaar twee partijen over en telt nu ruim 200 collega’s, terwijl marktleider PNO Consultants afgelopen april groeikapitaal wist aan te trekken ten behoeve van zijn internationale groeiambities.