Versuni werkt met Tata Consultancy Services aan SAP-transformatie

25 mei 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Op de IT-afdeling van Versuni was er onlangs reden voor een feestje. Het consumentengoederenbedrijf stond stil bij een heuglijke mijlpaal: na 18 maanden hard werken is een nieuw SAP-systeem succesvol live gegaan.

De behoefte aan een nieuw ERP-systeem kwam voort uit Versuni’s eerdere stap naar zelfstandigheid. Voorheen was het bedrijf onderdeel van Philips (toen als de afdeling Philips Domestic Appliances), maar in 2021 kwam het bedrijf in handen van private equity-partij Hillhouse om zelfstandig verder te gaan.

Begin dit jaar werd het bedrijf (hoofdkantoor: Amsterdam) omgedoopt tot het huidige Versuni.

Versuni werkt met Tata Consultancy Services aan SAP-transformatie

Versuni levert een keur aan huishoudelijke apparatuur. Het portfolio omvat producten op het gebied van onder meer keukenapparatuur, koffie, klimaat, kleding en vloeronderhoud. Over de hele wereld (100+ landen) beschikt Versuni over innovatie-, productie- en commerciële centra.

Voor het runnen van zijn operaties heeft Verduni voor SAP gekozen als ERP-systeem. Dit nieuwe ERP-systeem ondersteunt zo goed als alle kernbedrijfsprocessen, te weten human resources, financiën, verkoop en distributie, inkoop, klantenservice, supply chain en productontwikkeling.

Met het nieuwe systeem legt Versuni het gewenste fundament voor een “echt consumentgerichte, flexibele en op innovatie gerichte onderneming”, geeft CIO Corine Adams aan. “Dit programma heeft een grotere bedrijfsflexibiliteit mogelijk gemaakt. Daarnaast heeft het Versuni gepositioneerd als een geavanceerd direct-to-consumer bedrijf met de missie om van huizen een thuis te maken.”

Transformatiepartner

Het project, dat zo’n 18 maanden in beslag heeft genomen, werd ondersteund door Tata Consultancy Services (TCS). De grote Indiase ICT-dienstverlener leverde end-to-end digitale ondersteuning – van digital consultancy tot het bouwen van het systeem en het uitvoeren van de operationele activiteiten.

Over de samenwerking toont Adams zich bijzonder positief: “Tata Consultancy Services is een partner van onschatbare waarde geweest in onze proces- en digitale transformatie”, geeft ze aan. “De sterke samenwerking tussen TCS en Versuni zorgt voor het snel kunnen inspelen op veranderingen in de markt, waardoor Versuni voorop blijft lopen op het gebied van innovatie en service.”

“De advisering en de betrokkenheid van het team in combinatie met hun kennis van onze business en van technologie helpen ons om een echt datagedreven, digital-first organisatie te worden. Het harde werk en de toewijding van elk lid van het TCS-team is niet onopgemerkt gebleven, hun inspanningen worden zeer gewaardeerd.”

Ook Krishnan Ramanujam, die leidinggeeft aan de Enterprise Growth Group van Tata Consultancy Services binnen Europa, blikt tevreden terug: “We zijn trots om Versuni’s primaire technologie-transformatiepartner te zijn in hun reis om een digitale marktleider te worden. Dit unieke transformatieprogramma zal Versuni helpen op grote schaal te innoveren en zal groei aanjagen in de komende jaren.”