Vijf Analysts over hun start bij Eden McCallum

08 mei 2023 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In september zijn vijf nieuwe analisten gestart bij het Amsterdamse kantoor van Eden McCallum. Alle vijf de aanwinsten hebben de afgelopen maanden verschillende uitdagende strategieprojecten afgerond en al meerdere trainingen vanuit het Analyst Programme doorlopen.

Emile van Hoof deed voorafgaande aan zijn start al waardevolle ervaring op. Na zijn master Financial Economics aan de Erasmus Universiteit, begon hij zijn loopbaan bij Deloitte als Business Analyst. Bouwend op deze ervaring begon hij bij Eden McCallum in het tweede jaar van het Analyst Programme. 

Hij voelde zich in het bijzonder aangetrokken tot het innovatieve businessmodel van Eden McCallum. “Door de unieke opzet van Eden McCallums projectteams kun je als Analyst meteen een waardevolle bijdrage leveren, krijg je vrijheid voor eigen ideeën en heb je inspraak in oplossingen.”

Vijf Analysts over hun start bij Eden McCallum

“Nauw contact met zowel de cliënt als de manager maakt dat je snel nieuwe vaardigheden leert, nieuwe inzichten creëert en impact hebt”, vervolgt Van Hoof, die inmiddels heeft mogen kennismaken met een breed scala aan sectoren. “In de eerste maanden heb ik al van alles gezien, van de agrarische sector tot aan elektrische voertuigen!”

Carlijn Coops behaalde voorafgaande aan haar start een master Strategic Management aan de Erasmus Universiteit. Na eerder elders te hebben gewerkt als Operations & Business Development Coördinator, besloot ze te gaan voor de stap naar de uitdagende consultancybranche.

Na Eden McCallums ‘Wine & Dine’-event, een recruitmentevenement gericht op vrouwelijke (ex-)studenten, was voor haar direct duidelijk dat ze deze stap wilde zetten bij Eden McCallum: “Wat ik waardeer is de aandacht die Eden McCallum heeft voor vrouwen. Dit blijkt uit zowel de investering in vrouwgerichte events als FEMME, het Female Mentorship Programme. Het is super inspirerend om zoveel vrouwelijke representatie in het leadership team te zien.”

Emiel Meuleman maakte vorig jaar tijdens het ‘Crack-a-Case’-event voor het eerst kennis met het team en de dienstverlening van Eden McCallum. Tijdens het afronden van de master Strategic Management aan de Erasmus Universiteit, meldde hij zich aan voor het Analyst Programme.

“Eden McCallum vormt voor mij de perfecte combinatie van een klein kantoor met een grote footprint. Zo krijg ik toegang tot de persoonlijke begeleiding en laagdrempelige sfeer waarnaar ik op zoek ben, terwijl ik kan bijdragen aan grote, diverse projecten met veel impact.” Inmiddels heeft hij al met tal van managers gewerkt en veel voldoening kunnen halen uit diverse opgeleverde projecten.

Eva Berkers behaalde een master in Strategic Management aan Tilburg University en meldde zich vervolgens aan voor het Analyst Programme. Het uitdagende karakter van de sector trok haar aan en Eden McCallum sprong eruit door zijn “persoonsgerichte aanpak”, zo vertelt ze.

“Dit merkte ik al tijdens de sollicitatierondes, waar heel veel aandacht is voor jouw persoonlijke fit binnen het bedrijf. Verder is dit heel duidelijk terug te zien in de persoonlijke begeleiding van Eden McCallum, waar iedereen naast een manager ook een buddy en mentor krijgt die zich bezighouden met jouw ontwikkeling en doelen en waar je regelmatig mee incheckt.”

Berkers geniet ook van het werken met mede-Analysts en Independent Consultants met diverse achtergronden en expertises. “Je komt hierdoor samen sneller tot meer pragmatische oplossingen.”

Lars Bekkers maakte al kennis met Eden McCallum door stage te lopen als Analyst Intern, terwijl hij in de laatste fase zat van de master Econometrie aan de Erasmus Universiteit. “Tijdens mijn stage heb ik een geweldig strategisch project gedaan, waarbij alle aspecten van strategieconsulting werden behandeld.”

Na het succesvol afronden van de stage ontving Bekkers een aanbod om te starten in het Analyst Programme. Inmiddels heeft hij al veel voordeel gehaald uit het uitgebreide meerjarige trainingsprogramma dat wordt aangeboden.

“Vanuit mijn studieachtergrond heb ik de kwantitatieve kant veel kunnen ontwikkelen, en kijk ik dus voornamelijk uit naar het verder ontwikkelen van mijn kwalitatieve en soft skills.”

Over Eden McCallum

Eden McCallum is een management consulting firm met kantoren in Londen en Amsterdam. Eden McCallum's hybride teams van ervaren, zelfstandige consultants met interne partners en analisten leveren sneller, dieper inzicht en duurzame impact voor cliënten bij hun meest urgente uitdagingen, van strategie tot transformatie.