RSM benoemt Alim Abasi tot Senior Manager in Business Consulting

04 mei 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

RSM heeft Alim Abasi benoemd tot Senior Manager binnen zijn Business Consulting-team.

In zijn nieuwe rol gaat Abasi zich richten op drie gebieden: advisering op thema’s als ESG (environmental, social & governance) en duurzaamheid, het begeleiden van organisaties bij directe buitenlandse investeringen en het leiden van de RSM Asia Desk.

Abasi, die zal opereren vanuit het kantoor in Hoofddorp, werkt al zijn gehele loopbaan in de zakelijke dienstverlening. Hij werd geboren en groeide op in China en verhuisde naar Nederland om te studeren. Alvorens hij zich zo’n zes jaar geleden aansloot bij RSM deed hij ervaring op bij twee branchegenoten.

RSM benoemt Alim Abasi tot Senior Manager in Business Consulting

In zijn werk als ESG-consultant zal Abasi bedrijven adviseren over hoe ze hun operaties, dienstverlening en bedrijfsvoering kunnen decarboniseren. RSM biedt klanten op dit vlak ondersteuning vanuit verschillende vakgebieden, waaronder strategie, finance, belasting, risk & compliance en technologie.

Vanuit zijn expertise en focus op het gebied van directe buitenlandse investeringen ondersteunt Abasi bedrijven bij hun internationale uitbreiding. RSM helpt opdrachtgevers met verschillende vormen van buitenlandse investeringen, van het aangaan van lokale partnerships en joint ventures tot het opbouwen (en financieren) van greenfields en het overnemen van bedrijven.

Zijn rol als hoofd van de Asia Desk bekleedt Abasi formeel al sinds begin dit jaar. Toen werd de China Desk door zijn voorganger omgedoopt tot de Asia Desk, waarmee RSM zijn groeiende footprint in de Aziatische markt wilde benadrukken. Eerder, van 2019 tot eind 2022, gaf Abasi al leiding aan de China Desk.

“Met de groei van RSM in de Azië-regio (vorig jaar werd de omzetgrens van $1 miljard doorbroken) zijn er steeds meer kansen gecreëerd. Dit is de reden voor RSM om de China Desk uit te breiden naar een Asia Desk en zo een bredere focus te hebben op de hele regio in plaats van alleen op China”, laat RSM-partner Mario van den Broek weten.

Abasi leidt een team van twaalf professionals dat zich richt op het bedienen van bedrijven uit de Aziatische regio die zich in Europa willen vestigen (via Nederland) en Nederlandse bedrijven die hun activiteiten binnen de Aziatische regio willen vestigen of uitbreiden.

“Met deze nieuwe focus zijn we ervan overtuigd dat RSM samen met Alim nog meer waarde kan bieden aan onze klanten en kan bijdragen aan de groei en het succes van onze Asia Desk, met alle verschillende service lines van RSM”, besluit Van den Broek.