Mazars en Trip begeleiden verkoop van Techvisie aan Franse Triangle

24 april 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Techvisie, een uitzendbureau voor technisch personeel, is overgenomen door de Franse branchegenoot Triangle Intérim.

Met de overname van Techvisie zet Triangle Intérim stevig voet aan de grond in de Nederlandse markt voor detachering en uitzendwerk. In 2019 nam Triangle Intérim al uitzendbureau Synensis over. Samen genereren Techvisie en Synensis – die opereren onder de vlag van Triangle Nederland – een omzet van zo’n €50 miljoen. Ze zijn actief vanuit veertien kantoren door het land.

Techvisie werd opgericht in 1999 en is uitgegroeid tot een middelgrote bemiddelaar van technisch personeel. De firma is vooral actief in de elektro- en installatietechniek, bouw en afbouw, schilderwerken, metaalbewerking en infrastructuur.

Mazars en Trip begeleiden verkoop van Techvisie aan Franse Triangle

Het netwerk van Techvisie, dat jaarlijks goed is voor een omzet van enkele tientallen miljoenen euro’s, bestaat vooral uit Oost-Europese medewerkers (Polen, Hongarije en Roemenië). Zij worden op tijdelijke basis uitgezonden op opdrachten in Nederland (vanuit vijf kantoren: Deventer, Amsterdam, Sittard, Weert en Zevenaar) en Duitsland (één kantoor in Gronau).

De aandeelhouder van Techvisie (Etienne Schaepkens) werd tijdens het dealtraject geadviseerd door Mazars.

Het M&A-team van Mazars bestond uit Aron de Jong, Joost Reefhuis, Jurre van den Top (M&A-advisering), Bas den Ouden, Noelle Papaloukas (transaction services), Thierry Boonstra en Eric Klein Hesseling (belastingadvies). Ynze Talstra en Jeroen Reiziger van Trip verzorgden juridisch advies.

“We zijn vereerd dat we Etienne mochten begeleiden bij de verkoop van zijn onderneming. We wensen het team van Triangle Nederland veel succes met het verder uitbouwen van de gecombineerde onderneming”, aldus Aron de Jong, partner bij Mazars.

Financiële voorwaarden rondom de deal zijn niet bekendgemaakt. Dealmakers die Triangle Intérim hebben bijgestaan waren op het moment van schrijven nog niet bekend.

Synensis + Techvisie

Volgens Jaap de Klerk, directeur van Triangle Nederland, gaan dochterbedrijven Synensis en Techvisie intensief samenwerken. Het Apeldoornse Synensis bedient ook de bouw- en installatiesector, maar is daarnaast breder actief, onder meer in sectoren als de logistiek, horeca, beveiliging, zorg, productie en schoonmaak.

Triangle Intérim heeft circa 250 vestigingen in negen Europese landen. De ambitie is om op termijn de grens van €1 miljard omzet te doorbreken, zei chairman en oprichter Jean Merafina enkele jaren terug in een interview met de Franse zakenkrant Les Echos. Drijvende kracht achter deze ambitie is zijn zoon, Wilfried Merafina, die na een eerdere professionele autoraceloopbaan nu aan het roer staat.

“Mijn zoon Wilfried heeft me overtuigd van de noodzaak de groep verder uit te bouwen en internationaal te laten groeien”, geeft Jean Merafina aan. Overnames van kleinere branchegenoten zijn onderdeel van deze ingezette groeistrategie.