Bain partner wordt EVP Corporate Strategy Kraft Foods

21 september 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Kraft Foods heeft Bain & Company-partner Tracey Belcourt (45) aangesteld als de nieuwe Executive Vice President Corporate Strategy. Belcourt zal leiding geven aan de strategiefunctie en M&A-activiteiten van de internationale snackfirma. Verder zal Belcourt rapporteren aan de CEO van Kraft Foods, Irene Rosenfeld.

Tracey Belcourt is Bain & Company-partner sinds 1999 en werkte in het kantoor in Toronto. Bij het strategieadviesbureau specialiseerde zij zich in het ontwerp en de implementatie van groeistrategieën, fusies en acquisities en commercial excellence in meerdere consumentenindustrieën. Voor Bain was ze vijf jaar werkzaam als universitair docent economie aan de Concordia University in Montreal. Belcourt behaalde een MSc. en een PhD. in de economie aan Queen’s University in Canada.

Kraft Foods

“Tracey is een zeer bekwame bedrijfsstrateeg met een uitgebreide achtergrond in consumentenindustrieën”, zei CEO Rosenfeld. “Ze heeft brede internationale werkervaring in Latijns-Amerika, Europa, Azië en Afrika. Ze komt op een zeer interessant moment, aangezien we de ambitie hebben om door te groeien tot een van de grootste snackfirma’s ter wereld.”

Over Kraft Foods
Kraft Foods is een internationale snackproducent, bekend van zijn wereldwijde merken als Cadbury, Kraft, LU, Maxwell House, Milka, Nabisco, Oreo en Trident. Het bedrijf verkoopt zijn producten in meer dan 170 landen en heeft een totale omzet van $54,4 miljard.