Jasper Reintjens over zijn eerste drie jaar bij Hammer

08 december 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eind 2018 startte Jasper Reintjens als junior consultant bij adviesbureau Hammer Market Intelligence. Sinds september 2019 vervult hij hier de rol van marktanalist. Hoe is het om bij Hammer te werken? Reintjens blikt terug op zijn tijd bij het kantoor.

Kun je wat over jezelf vertellen?

“Ik ben 26 jaar oud en ben opgegroeid in de prachtige stad Maastricht. Na de middelbare school verhuisde ik naar Nijmegen om daar een bacheloropleiding in de bedrijfskunde volgen aan de Radboud Universiteit. Mijn masteropleiding was in marketing. Daarbinnen heb ik extra vakken gevolgd in organizational design & development.”

“Tijdens de laatste maanden van mijn master kwam ik voor het eerst in contact met Hammer. Het adviesbureau bood mij een parttime studentenbaan aan naast mijn studie: in 2018 startte ik als junior consultant. Momenteel woon ik nog in Nijmegen terwijl ik bij Hammer in Arnhem werk.”

Jasper Reintjes, Marktanalist, Hammer

Waarom heb je ervoor gekozen om bij Hammer te werken?

“Tijdens de laatste maanden van mijn studie wist ik dat ik bij uiteenlopende organisaties zou kunnen werken; met bedrijfskunde en marketing kan je alle kanten op. Tijdens deze periode ontmoette ik Mark (Diesveld, red.), die reeds bij Hammer werkte. Hij vertelde me over de projecten waar hij zich mee bezighield. Dat wekte veel interesse bij me op.”

“Niet veel later introduceerde Mark mij bij Hammer en besloten we om uit te proberen of als medewerker mijn draai zou kunnen vinden. Ik ben toen als junior consultant gestart. Ik denk dat het intussen veilig is om te zeggen dat het voor beide partijen klikt, aangezien ik al meer dan drie bij Hammer werk!”

Hoe denk je dat je je hebt ontwikkeld als professional de laatste jaren?

“Een van de belangrijkste dingen die ik leuk vind aan de manier van werken bij Hammer is de ruimte die ik krijg om mezelf te ontwikkelen en de steile leercurve. Vanaf het allereerste begin kreeg ik allerlei verantwoordelijkheden binnen projecten. Ik werd direct betrokken bij het meedenken over de onderzoeksopzet, dataverzameling, analyse, oplevering en contact met leveranciers en opdrachtgevers.”

“Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat het voor beide partijen klikt, aangezien ik al meer dan drie bij Hammer werk!”
– Jasper Reintjens

“Naast het uitvoeren van projecten, werd ik ook aangemoedigd om met ideeën te komen en het bedrijf vooruit te helpen op andere gebieden zoals verkoop, marketing en productontwikkeling. Deze grote verantwoordelijkheden waren soms een uitdaging, vooral omdat ik als pas-afgestudeerde nog niet al te veel ervaring had opgedaan.”

“Ik geloof dat analytisch denken altijd een van mijn sterke punten is geweest, maar een analyse is niet veel waard als je de inzichten daaruit niet op de juiste manier weet over te brengen. Ik geloof dat ik op dit vlak veel heb geleerd bij Hammer: dankzij mijn collega’s heb ik me kunnen verbeteren in dit aspect!”

Wat vind je het leukst aan werken bij Hammer?

“Wat het werk zelf betreft, vind ik het erg leuk dat ik de kans krijg om voor uiteenlopende bedrijven te werken. Onze opdrachtgevers variëren sterk: van klein tot groot, van nationaal tot mondiaal georiënteerd, van actief in de agri- en de foodsector tot in de softwaresector.”

“Ik ben echt heel blij met het team waarbinnen ik elke dag werk.”

“Wat deze bedrijven gemeen hebben is hun B2B-aanpak. Door marktonderzoek te doen voor al deze organisaties heb ik veel geleerd over tal van sectoren die bijdragen aan de Nederlandse samenleving en onze economie. Ik vind het ook interessant dat het B2B-bedrijven zijn, omdat deze meestal minder bekend zijn bij consumenten.”

“Ten tweede, en waarschijnlijk het belangrijkste: ik ben echt heel blij met het team waarbinnen ik elke dag werk. Ik denk dat het een uitzonderlijke groep mensen is die veel waarde hechten aan professionaliteit en arbeidsethos, maar tegelijkertijd ook gezelligheid.”

“We dagen elkaar uit om onszelf te verbeteren en ons werk goed te doen. Terwijl we er eveneens voor zorgen dat iedereen met plezier naar het werk komt en zich op zijn gemak voelt als onderdeel van het team. Ik ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen!”