Werken bij Hammer: 4 vragen aan Ralph Boom

10 augustus 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In december 2019 startte Ralph Boom als marktanalist bij Hammer Market Intelligence. Tijdens zijn eerste maanden richtte hij zich vooral op het ontwikkelen van zijn advies- en onderzoeksvaardigheden. Nu blikt hij terug op zijn eerste halfjaar bij Hammer.

Kun wat over jezelf vertellen?

“Mijn naam is Ralph Boom, ik ben 24 jaar oud en woon in het midden van Nederland. In 2016 begon ik aan de bacheloropleiding Business & Consumer Studies aan de Universiteit van Wageningen. Hierna heb ik aan diezelfde universiteit een masteropleiding in Management, Economics & Consumer Studies afgerond.”

“Voordat ik fulltime bij Hammer aan de slag ging, heb ik zes maanden stagegelopen bij een grote financiële instelling. Daar hield ik me bezig met het implementeren van de duurzame rapportageregels binnen alle bedrijfsonderdelen.”

Ralph Boom, Marktanalist, Hammer

Waarom heb je ervoor gekozen om bij Hammer te werken?

“Toen ik tweeënhalf jaar geleden begon bij Hammer, ging het in eerste instantie om een bijbaantje voor één of twee dagen per week naast mijn studie. Ik kende het bedrijf, de projecten, de mensen en de cultuur dus al. Nadat ik was gevraagd om fulltime bij Hammer te komen werken, besloot ik vrij snel om op dat aanbod in te gaan.”

“Ik had meer opties, maar ik voelde dat Hammer de perfecte plek was om mijn opgedane kennis en vaardigheden toe te passen en mezelf verder te ontwikkelen. Bovendien is Hammer een jong, wendbaar en flexibel bedrijf, wat mij de kans geeft om in verschillende interessegebieden te werken.”

Hoe heb je de eerste maanden ervaren?

“De afgelopen maanden waren geweldig! Omdat ik al redelijk bekend was met Hammer en zijn manier van werken, kon ik direct bijdragen aan de projecten. Wat ik leuk vind, is dat er veel afwisseling in de projecten zit, variërend van het in kaart brengen van de markt voor een agrarische dienstverlener tot het analyseren van het concurrentieveld van een waterzuiveringsbedrijf.”

“De sfeer binnen Hammer is erg goed en deze draagt bij aan de kwaliteit van ons werk.”
– Ralph Boom

“Daarnaast: de sfeer binnen Hammer is erg goed en deze draagt bij aan de kwaliteit van ons werk. En tevens draagt de sfeer bij aan de betrokkenheid van alle medewerkers. Ook heel fijn is dat er stilaan een einde is gekomen aan het thuiswerken en dat we elkaar dus weer persoonlijk op kantoor kunnen ontmoeten.”

Aan welke projecten werk je momenteel?

“Het grootste deel van mijn tijd besteed ik op dit moment aan een uitdagende en uitgebreide markt- en concurrentieanalyse voor een financiële dienstverlener. Om dit te doen, hebben we een datamodel gemaakt om een grote hoeveelheid gegevens zo efficiënt en duurzaam mogelijk te kunnen verwerken.”

“Een ander project waar ik aan werk is een zogenaamde market attractivity & business assessment-analyse voor een groot marketingbureau. Met deze analyse ondersteunen wij onze opdrachtgever bij de strategische beoordeling van zijn portfolio en bedrijfsstrategie.”