Ex-Accenture consultant Dick Dijkstra CIO Jumbo

18 september 2012 Consultancy.nl

Jumbo Supermarkten heeft ex-Accenture consultant Dick Dijkstra (52) benoemd tot CIO van Jumbo Supermarkten. Dijkstra is afkomstig van C1000, waar hij sinds 2010 hoofd IT was. Dick wordt binnen de Jumbo directie verantwoordelijk voor de aansturing en ontwikkeling van de ICT functie.
 
Belangrijk aandachtspunt voor Dijkstra wordt de integratie van de IT functies van Jumbo en C1000, als gevolg van de overname van C1000 eerder dit jaar. In 2009 kocht Jumbo ook al Super de Boer, waardoor Jumbo inmiddels na Albert Heijn met 293 winkels het tweede supermarktbedrijf van Nederland is.
 
“Ik vind het heel speciaal dat ik deze taak op me kan nemen, omdat ik een retailer ben in hart en nieren. Het is een eer en uitdaging om vanuit ICT een bijdrage te kunnen gaan leveren aan de operationele, logistieke en innovatieve ontwikkeling van Jumbo” aldus Dick Dijkstra.
 
Over Dick Dijkstra
Na het afronden van zijn studie begon Dijkstra zijn loopbaan in 1985 bij Accenture. Na vijf jaar bij het internationale adviesbureau maakte hij de overstap naar Albert Heijn. Daarna heeft hij diverse ICT gerelateerde functies vervuld bij grote organisaties, waaronder Ahold, Staples, Corporate Express en C1000.

Nieuws