Accenture doneert 2.5 miljoen aan zorgstichting in Africa

14 september 2012 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Accenture heeft in de afgelopen jaren meer dan €2,5 miljoen gedoneerd aan de African Medical and Research Foundation (AMREF), een non-profitorganisatie die de gezondheidszorg in Afrika probeert te verbeteren. De donatie bestond uit €1,5 miljoen in contanten en €1 miljoen in advies- en BPO-diensten.

AMREF is de leidinggevende gezondheidszorgorganisatie in Afrika, en heeft zijn hoofdkantoor in Nairobi, Kenia. De organisatie focust zich op zes gebieden, waaronder hiv/aids, malaria, basishygiëne, familiegezondheid en zorggerelateerde training. In 2005 won AMREF de prestigieuze Bill Gates Award for Global Health voor zijn langdurige inzet voor de gezondheidszorg in Afrika.

Accenture banner

eLearning Program
Als onderdeel van de €1 miljoen in advies- en BPO-diensten schonk Accenture 14,500 werkuren van zijn consultants binnen de afdeling Accenture’s Learning BPO Services. De adviseurs ontwikkelden tot nu toe 143 uur e-learning content voor AMREF, dat hiermee meer dan 20,000 zusters in Kenia kan opleiden. Daarnaast werd de donatie van Accenture gebruikt voor programmamanagement, bezetting van het project en de bouw van noodzakelijke IT-infrastructuur zoals PC’s en IT-netwerken.

Zelfvoorzienend
Een van de primaire doelen van Accenture’s ondersteuning is dat AMREF zelfvoorzienend kan worden. Het project is ontworpen om vaardigheden en kennis van Accenture geleidelijk over te dragen, zodat AMREF in toenemende mate in staat is om de elementen van het programma zelf te managen. Door AMREF te leren het project zelf aan te sturen en uit te breiden zal de non-profitorganisatie veel minder afhankelijk zijn van externe hulp, ook nadat Accenture zijn steun langzaam afbouwt.