Ex McKinsey topman Wiebe Draijer begonnen bij SER

10 september 2012 Consultancy.nl

Voormalig managing partner van McKinsey & Company Nederland, Wiebe Draijer, is vorige week geinstalleerd als de nieuwe voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER). Hij volgde Alexander Rinnooy Kan op als eerste man van het belangrijkste economische adviesorgaan van het kabinet.

In juni maakte de SER bekend dat Wiebe Draijer de nieuwe voorzitter van het adviesorgaan zou worden.

Arbeidsmarkt discussies
In de eerste paar dagen heeft Draijer het meteen druk gekregen. Zo zijn opnieuw verschillende discussies aangezwengeld over de arbeidsmarkt, waaronder het ontslagrecht en de pensioenleeftijd. Minister Henk Kamp van Sociale Zaken diende zelfs meteen na de installatie van Draijer negen adviesvragen in.

Wiebe Daijer - SER

Tegenover BNR reageerde Draijer voorzichtig op de opgelaaide discussies over de arbeidsmarkt. Volgens de ex-McKinsey adviseur is een bredere discussie nodig en moet het meer gaan over kwetsbare mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt, mobiliteit van werknemers en de combinatie van flexibiliteit en zekerheid.

Over Wiebe Draijer
Wiebe Draijer is geboren in 1965. Hij studeerde werktuigbouwkunde in Delft. In 1990 trad hij in dienst bij McKinsey & Company als fellow. In de jaren daarna groeide hij door alle rangen van het strategy consulting kantoor en in 2004 werd hij managing partner van Nederland. Draijer was lid van het Innovatieplatform van overheid en deskundigen, dat innovatie en ondernemerschap in Nederland wilde stimuleren. Hij is ook mede-initiatiefnemer van het onlinediscussie- en actieplatform De Nationale Dialoog, dat van start ging onder de naam 21minuten.nl.

Nieuws