Macaw benoemt Johan Taams tot chief executive officer

20 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

IT-bureau Macaw heeft Johan Taams benoemd tot Chief Executive Officer. Hij geeft leiding aan een team van zo’n 370 medewerkers in Nederland, Duitsland en Litouwen.

De 53-jarige Taams brengt meer dan 25 jaar aan ervaring in de IT-industrie mee naar zijn nieuw functie, onder meer opgedaan verschillende CEO- en leidinggevende rollen. Meest recentelijk was Taams CEO bij Centric, maar na een zakenconflict met Centric-eigenaar Gerard Sanderink stapte hij vorig jaar juni op.

Daarvoor was Taams CEO van Broad Horizon, een op Microsoft gerichte IT-provider, en werkte hij dertien jaar bij Atos, waaronder als CEO van de Nederlandse praktijk.

Johan Taams, Chief Executive Officer, Macaw

“We zijn verheugd om Johan te verwelkomen. Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst; hij is een allround- en zeer ervaren CEO bij IT-bedrijven met een groeiambitie en heeft bewezen te beschikken over leiderschapscapaciteiten die van groot belang zullen zijn bij het realiseren van onze groeiplannen”, aldus Sabine Fischer, voorzitter van de raad van commissarissen van Macaw.

De groeiambities van Macaw zijn gerust fors te noemen. Het bureau sprak in 2021 de ambitie uit om tegen 2025 door te groeien naar 1.000 mensen, wat grofweg neerkomt op een verdrievoudiging in de komende drie jaar. Dit wil het bedrijf vooral waarmaken door uit te breiden naar de DACH-regio en via het inlijven van kleinere branchegenoten.

Macaw helpt bedrijven met een breed palet aan IT-diensten, met een focus op digitale marketing, e-commerce, data science, cloud en bedrijfsapplicaties. Het bedrijf richt zich op de technologieën van Microsoft en Sitecore. Tot de klantenkring behoren partijen als Heineken, Eneco, Henkel, Evides, Smurfit Kappa, Vorwerk, L’Oréal, ChupaChups en Volkswagen PON Financial Services.

“Ik ben enthousiast om van start te gaan bij Macaw, een uniek bedrijf met ongelooflijk veel talent. Ik kijk er echt naar uit om samen met het Macaw-team te werken aan onze duurzame groeiplannen, kansen te verzilveren en voort te bouwen op onze sterke partnerschappen met Microsoft en Sitecore”, aldus Taams.

Taams neemt het stokje over van William van der Pijl, die twaalf jaar werkzaam was bij Macaw, waarvan zes jaar als CEO.