Tom Legerstee (EIFFEL) verkozen tot Young Sales Professional van 2023

15 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Tom Legerstee heeft een vakprijs voor sales in de wacht gesleept. Tijdens een feestelijke ceremonie in Grand Hotel Huis ter Duin is de EIFFEL-professional afgelopen week verkozen tot Young Sales Professional van het Jaar.

De prijs werd uitgereikt door de Sales Management Association, een vakvereniging voor salesprofessionals. Meer dan 1.750 salesprofessionals werkzaam bij uiteenlopende organisaties door het land zijn lid van deze vereniging.

Jaarlijks richt de Sales Management Association de schijnwerpers op toppers in het vak, verdeeld over vijf categorieën: Chief Commercial Officer, Sales Manager, Senior Sales Professional, Tender Manager en Young Sales Professional. Aan Tom Legerstee viel de eer te beurt om laatstgenoemde prijs in ontvangst te mogen nemen.

Tom Legerstee (Eiffel) verkozen tot Young Sales Professional van 2023

Volgens de jury blinkt Tom uit in de manier waarop hij sales bedrijft en resultaten boekt. Tom werkt sinds 2018 voor EIFFEL, waar hij sinds drieënhalf jaar de rol van business manager vervult en accountmanager is voor de Rijksoverheid.

“Zijn persoonlijke groei en toewijding aan zijn vakgebied hebben hem geholpen zich te onderscheiden binnen zijn vakgebied. Zijn succes en doorzettingsvermogen zijn een inspiratie voor anderen die zich willen ontwikkelen in de wereld van sales”, aldus de juryrapport.

Tegenslag maakt sterker

In zijn winnende pitch vertelde Tom de jury en de aanwezige gasten over zijn reis en waar die hem bracht. Een van de dingen die hem hebben gevormd, zo gaf hij aan, was tegenslag – waar hij vervolgens sterker uit wist te komen. “Dat heeft mij geholpen om weerstand op te bouwen en steeds opnieuw mijn grenzen te verleggen voor groei.”

Tegelijkertijd heeft tegenslag hem ook geleerd te genieten van wat hij heeft. “Waar ik een jaar geleden alleen genoegen zou nemen met de winst, was het feit dat ik daar op het podium stond voor mij al een overwinning op zich. Met die instelling in mijn achterhoofd stapte ik het podium op, om te genieten van het moment en echt mezelf te zijn!”

Talentontwikkeling is topsport

De winnende young salesprofessional had in zijn speech verder mooie woorden voor zijn werkgever. “Ik dank mijn succes voor een groot gedeelte aan de talentontwikkeling binnen EIFFEL. Bij EIFFEL is talentontwikkeling een centraal onderdeel van de bedrijfscultuur. Dat helpt je om het beste uit jezelf te halen.”

Bijzonder daarbij is dat collega’s bij EIFFEL ineens zomaar aan tafel kunnen zitten met een topsporter. Het bureau heeft allerlei (oud-)topsporters rondlopen binnen de organisatie als coach, die collega’s met collectieve en individuele sessies inspireren op gebieden als mentaliteit en talentontwikkeling.

Zo ook Tom, die in de voorbereidingen op zijn pitch een sessie had met voormalig Olympisch boksster Nouchka Fontijn, over het omgaan met tegenslagen en presteren onder druk.