Adviesbureau dss+ gaat volgende groeifase in met nieuwe investering

08 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau dss+ heeft een nieuwe investeerder aangetrokken, waarmee het zijn “volgende groeifase” wil inluiden.

Britse investeerder Inflexion heeft een meerderheidsbelang genomen in dss+, waarbij het belang van 60% op een waarde van $500 miljoen wordt geschat. Mede-investeerder Gyrus, die de carve-out van dss+ van DuPont in 2019 mogelijk maakte, en dss+ vanuit zijn onafhankelijkheid verder heeft zien doorgroeien, behoudt een aanzienlijk belang, samen met dss+-managementteamleden.

“We verwelkomen Inflexion als onze meerderheidspartner”, laat Davide Vassallo weten, de CEO van het in Zwitserland gevestigde adviesbureau. “Dit zal ons helpen onze voetafdruk uit te breiden, nieuwe oplossingen te ontwikkelen en extra talent toe te voegen – dit alles met het doel onze klanten te helpen transformeren, levens te redden en een duurzame toekomst te creëren.”

Adviesbureau dss+ gaat volgende groeifase in met nieuwe investering

Dss+ kent zijn oorsprong in 1968, als adviespraktijk van chemiebedrijf DuPont. In 2019 vond een afsplitsing plaats en ging de tak na een management buy-out onafhankelijk verder als Dupoint Sustainable Solutions.

In de jaren daarna wist dss+ vanuit zijn onafhankelijkheid door te groeien naar een personeelsbestand van meer dan 1.000 professionals, actief in meer dan 35 landen wereldwijd.

Gedurende deze periode sloot dss+ diverse overnames, gericht op het uitbreiden van zijn dienstenportfolio. Zo nam het KKS Advisors (VS), Lodestone Partners (Canada), Sofies (Zwitserland) en Perfect Food Consulting (Italië) over.

Met de extra financiële armslag vanuit Inflexion streeft dss+ ernaar zijn aanbod “zowel organisch als via overnames te vergroten, wat onze klanten wereldwijd ten goede zal komen”, aldus Vassallo. Het bedrijf zal zijn werknemers ook “nieuwe carrièremogelijkheden” bieden, voegt Vassalo toe.

“Er liggen voor dss+ grote kansen in het verschiet, zeker gezien onze ervaring in het opbouwen van andere bedrijven in de sector”, stelt Flor Kassai, een leider bij Inflexion. “Het management van dss+ heeft het bedrijf weten uit te bouwen tot een succesvolle, zelfstandige entiteit, waarmee het nu uitstekend is uitgerust voor verdere groei.”