Marc Groenen voegt zich bij partnerteam van Grant Thornton

07 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Marc Groenen is benoemd tot partner bij advies- en accountancyorganisatie Grant Thornton.

Met Groenen haalt Grant Thornton een ervaren mkb-accountant en -adviseur in huis. Groenen kan bogen op ruim vijftien jaar ervaring in de accountantscontrole en advisering.

Groenen is afkomstig van BDO, waar hij vijftien werkzaam was in de auditpraktijk. In 2011 werd Groenen binnen de praktijk benoemd tot partner. Vervolgens was hij enkele jaren eindverantwoordelijk voor de controle van zowel nationale als internationale bedrijven. Eind 2014 ging hij een nieuwe uitdaging aan: het opzetten van de nieuwe mkb-adviespraktijk in regio Rotterdam Rijnmond.

Marc Groenen, Partner, Grant Thornton

De afgelopen jaren zette Groenen zich bij BDO in voor uiteenlopende (middel)grote nationale en internationale bedrijven in verschillende sectoren zoals handel, productie en dienstverlening. Groenen is gespecialiseerd in financieringsoplossingen en vastgoedtransacties voor het mkb.

Per 1 maart heeft hij de overstap gemaakt naar branchegenoot Grant Thornton. “Een mooie club met een dito uitdaging”, zegt Groenen op LinkedIn. Terugblikkend op de afgelopen periode is hij dankbaar voor zijn tijd bij BDO: “Ik bedank al mijn leuke BDO-collega’s voor de gave tijd die ik er heb gehad.”

Als onderdeel van het partnerteam geeft Groenen nu mede leiding aan het 600-koppige Nederlandse team van Grant Thornton, dat werkzaam is vanuit acht vestigingen door het land. Internationaal werken er zo’n 62.000 professionals in ruim 135 landen bij Grant Thornton.

Mkb-advieskwaliteit vergroten

Over zijn nieuwe rol bij Grant Thornton zegt Groenen: “Ik krijg energie van het adviseren van een breed en divers klantenpakket. Hierbij ligt de nadruk op verdiepende klantgesprekken en het komen tot totaaloplossingen.”

De benoeming van Groenen draagt volgens Grant Thornton bij aan het “vergroten van onze advieskwaliteit aan mkb-klanten in de regionale praktijk en bij middenbedrijven in onze internationale praktijk.”

Groenen ziet met veel plezier uit naar die opgave: “In mijn nieuwe rol wil ik graag door mijn begeleiding de kwaliteit van de adviserende mkb-accountant verder helpen ontwikkelen.”

Voorafgaande aan zijn professionele loopbaan rondde Groenen een opleiding in Accountancy af aan Nyenrode Business Universiteit. Ook voltooide hij zijn RA-praktijkopleiding, waarna hij zich inschreef als registeraccountant bij de NBA.