Rob Schuyt Managing Director bij Alvarez & Marsal

24 augustus 2012 Consultancy.nl

Alvarez & Marsal heeft Rob Schuyt benoemd tot de nieuwe Managing Director van het Nederlandse kantoor. Hiervoor was Schuyt o.a. CFO van Saab, partner bij herstructureringsadviesbureau Corporate Recovery Partners en partner bij Booz Allen & Hamilton. Rob Schuyt heeft meer dan twintig jaar ervaring in turnaround en performance improvement in verschillende sectoren.
 
Just Spee, adviseur bij Alvarez & Marsal, is verheugd met de benoeming: “Door het huidige economische klimaat hebben vele Europese bedrijven een toenemende behoefte aan specialistische  turnaroundvaardigheden. Dit is vooral het geval in de Benelux, waar bedrijven niet voldoende worden ondersteund door ervaren adviseurs met operationele know-how in meerdere industrieën. Met de aanstelling van Rob Schuyt hebben we ons groeiende Nederlandse team versterkt als een directe reactie op de huidige situatie."
 
Eind vorig jaar lanceerde Alvarez & Marsal ook een M&A-tak in haar Amsterdamse kantoor.
 
Rob Schuyt
Schuyt werkte als CFO bij Saab tussen februari 2011 en december 2011. Bij de luxeautofabrikant leidde hij een bedrijfsbreed personeelsreductieprogramma, en herstructureerde hij de financiële organisatie. Het personeelsbestand daalde hierdoor van 125 naar 85 werknemers, terwijl de bedrijfsprestaties verbeterden. Saab werd in december 2011 failliet verklaard, nadat General Motors een potentiële deal met Chinese partners blokkeerde. Voor zijn periode bij Saab leidde Schuyt de herstructurering van een grote Nederlandse telecommunicatie- en elektronicaretailer. Daarvoor was hij o.a. Managing Director bij Etirc, een vliegavontuur van Roel Pieper dat failliet ging, en partner bij Booz Allen & Hamilton.

Senioraanstellingen
Alvarez & Marsal heeft in de afgelopen achttien maanden een serie senioraanstellingen in Europa gedaan. In januari 2012 werd Tarek Hosni aangesteld als Managing Director van het Parijse kantoor. En afgelopen oktober werd ex-KPMG-adviseur Spyros Martsekis ingehuurd als leidinggevende van een nieuw kantoor in Athene.

Nieuws