ZIS/EPD-leverancier Nexus benoemt IG&H tot implementatiepartner

28 februari 2023 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Nexus, een aanbieder van EPD- en informatiesystemen voor de zorgsector, heeft IG&H benoemd tot een van zijn voorkeurs consulting- en implementatiepartners voor de Nederlandse markt.

Het in Vianen gevestigde Nexus is met meer dan 1.600 medewerkers een van de grootste leveranciers van ziekenhuisinformatiesystemen (ZIS) en elektronisch patiëntendossier-systemen (EPD) in Europa.

De systemen van Nexus worden onder meer gebruikt door ziekenhuizen, ggz-instellingen en revalidatiecentra in 25+ landen. Recent nog maakten Ziekenhuis Gelderse Vallei en zorgaanbieder Heliomare de overstap naar het EPD-systeem van Nexus.

ZIS/EPD-leverancier Nexus benoemt IG&H tot implementatiepartner

Met de EPD-suite van Nexus kunnen zorginstellingen vanuit één systeem alle zorg- en zorgondersteunende processen faciliteren. Daarnaast biedt het systeem allerlei modules die specifieke behoeften van zorgprofessionals kunnen bedienen. Denk hierbij onder meer aan diagnostische software en de VNA voor opslag en digitale gegevensuitwisseling.

Zorgpartijen die Nexus-systemen willen implementeren kunnen putten uit het partnernetwerk van de systeemleverancier, waar nu dus ook IG&H deel van uitmaakt.

Het Utrechtse advieskantoor behoort volgens de meest recente benchmark van Consultancy.nl tot ’s lands leidende adviesbureaus voor de zorgsector.

“Wij zijn ervan overtuigd dat we samen met Nexus een uitstekend productaanbod en een voorspelbare gestandaardiseerde implementatie voor de gezondheidszorg hebben”, aldus Jan Berkvens, Managing Director bij IG&H.

“Door de samenwerking met IG&H zijn we als Nexus in staat om onze implementaties bij bestaande en nieuwe klanten op te schalen en te versnellen”, voegt Nexus-directeur Fred Hiddinga toe.