Hong-May Cheng nieuwe managing partner van Simon-Kucher in Amsterdam

14 februari 2023 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wereldwijd strategy consultancykantoor Simon-Kucher heeft Hong-May Cheng benoemd als nieuwe managing partner van zijn Amsterdamse kantoor.

Sinds de oprichting in 2009 is het prijsbekroonde, Amsterdamse kantoor van Simon-Kucher uitgegroeid tot een 75-koppig team, dat onder leiding staat van managing partner Onno Oldeman met aan zijn zijde nu Hong-May Cheng.

Na veertien jaar aan het roer te hebben gestaan, heeft Oldeman de dagelijkse leiding van de Nederlandse praktijk overgedragen aan Cheng.

Hong-May Cheng, Managing Partner, Simon-Kucher

Cheng neemt 25 jaar aan ervaring mee naar zijn rol als managing partner, in zijn geheel opgedaan binnen de adviesbranche en met een focus op strategische marketing en commercial excellence. Cheng is gespecialiseerd in het ontwikkelen van new business en portfolioconcepten, value-based pricing-strategieën en value selling, met een focus op klanten in de software, internet, media evenals technologie- en industriële sectoren.

Vanuit het Amsterdamse kantoor van Simon-Kucher adviseert en ondersteunt Cheng Europese klanten van het consultancykantoor. Ook spreekt hij regelmatig op seminars en in-company sessies en draagt hij bij aan verschillende onderzoeken en rapporten in vooraanstaande publicaties.

Oldeman blijft lid van het Executive Committee van Simon-Kucher met verantwoordelijkheid voor de regio Verenigd Koninkrijk, Nederland en Zuid-Afrika.

De benoeming van Cheng volgt kort op de wereldwijde rebranding van Simon-Kucher. Van oorsprong gespecialiseerd in pricing, heeft Simon-Kucher zich ontwikkeld tot een van ’s werelds toonaangevende groei-adviesbureaus met 2.000 professionals in meer dan 30 landen, gericht op vrijwel elk aspect van de commerciële strategie van een bedrijf.

“Ik ben verheugd om deze nieuwe rol op me te nemen. Samen met ons groeiende partnerteam zet ik me in om onze positie als toonaangevende groei-expert in Nederland verder uit te breiden”, aldus Cheng over zijn benoeming.