Omzet van Marsh McLennan door grens van $20 miljard

07 februari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Wereldwijde zakelijke dienstverlener Marsh McLennan heeft voor het eerst in zijn 150+ jarige geschiedenis de wereldwijde omzetgrens van $20 miljard doorbroken. Ruim $8 miljard van die omzet is afkomstig van consulting-dochters Mercer en Oliver Wyman.

Marsh & McLennan werd opgericht in 1871 in New York en is het moederbedrijf van vier zakelijke dienstverleners: Marsh en Guy Carpenter (focus op verzekerings- en herverzekeringsdiensten), Mercer (human capital advies) en Oliver Wyman (strategie- en managementadvies, met dochters Nera Economic Consulting en Lippincott (gericht op economisch advies en merk- en ontwerpdiensten)).

In het afgelopen boekjaar (2022) groeide de totale omzet van de organisatie met 5% (onderliggende groei van 9%). Het betreft zowel organische groei als groei door overnames.Global revenue of Oliver Wyman

Marsh McLennan’s consulting-tak was goed voor een omzet van meer dan $8 miljard (Totale omzet van Marsh & Mclennan: $20.7 miljard). Zowel Mercer als Oliver Wyman wisten de afgelopen drie jaar elk zo’n $4 miljard aan omzet daar aan bij te dragen.

Oliver Wyman was het best presterende onderdeel en wist afgelopen jaar opnieuw dubbelcijferige groei (10%, onderliggende groei 13%) te noteren, met een totale gerealiseerde omzet van $2,8 miljard.

Met die omzetomvang nestelt Oliver Wyman zich stevig op plek vier achter de grote MBB-strategiekantoren (McKinsey, Boston Consulting Group en Bain & Company), waarbij het Kearney, Strategy&, Roland Berger, L.E.K. Consulting, en Arthur D. Little voor weet te blijven.Global revenue of Marsh McLennanHoogtepunten voor Oliver Wyman in 2022 waren de kantooropeningen in Abu Dhabi, Oostenrijk en België -- waarmee het nu 70+ kantoren heeft in 30 landen wereldwijd – en de overnames van Azure Consulting in Australië en van Booz Allen Hamilton’s management consulting activiteiten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Zusterbedrijf Mercer is ‘s werelds grootste human resources consultingkantoor. De zakelijke dienstverlener is gespecialiseerd in onderwerpen als: compensation & benefits, talentmanagement, leadership assessments, HR-reorganisatie, mobiliteit, HR tijdens fusies & overnames, en culturele transformaties.

Vooruitkijkend op het komende jaar, geeft de CEO van Marsh McLennan, John Doyle, aan dat hij verwacht dat er ook in 2023 veel vraag zal zijn naar de diensten van het bedrijf. En dat ondanks de economische onzekerheid die een schaduw werpt op de wereldeconomie.

“Onze expertise op de belangrijkste gebieden als risico’s, strategie en mensen is relevanter dan ooit tevoren, terwijl we klanten helpen te navigeren in de huidige, onzekere wereld.”

In Nederland is Marsh McLennan actief met Mercer (Amstelveen), Marsh (Amstelveen) en Oliver Wyman (Amsterdam).