Marktlink helpt BESQ Group met aankoop van productiebedrijf BBK

03 februari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Participatiemaatschappij BESQ Group heeft zijn derde deelneming te pakken. Met de aankoop van productiebedrijf BBK haalt de investeerder wederom een industrieel bedrijf aan boord.

Het in Ede gevestigde BBK ontwerpt en produceert al meer dan zestig jaar postkasten, pakketkasten en belpanelen uit platen verzinkt roestvast staal, aluminium en trespa. Belangrijkste afnemers zijn woningcorporaties, aannemers en installatiebureaus. 

Het familiebedrijf, dat meer dan 40 medewerkers telt, is volgens eigen zeggen marktleider in zijn segment: dagelijks maken meer dan een 1 miljoen huishoudens in Nederland gebruik van een brievenbus en/of belpaneel van BBK.

Brievenbussen geproduceerd door BBK

Met het oog op het waarborgen van de continuïteit van de onderneming, ging eigenaar en aandeelhouder Boudewijn Bouwsma vorig jaar op zoek naar een financiële partner of overnamekandidaat. Na een vergelijkingstraject viel de keuze op BESQ Group, een private equity-maatschappij die participeert in handels- en productiebedrijven.

Samen met de investeerder verwacht BBK sneller te kunnen groeien en de organisatie verder te professionaliseren. “We willen bestaande producten verder ontwikkelen door innovaties toe te voegen. Daarnaast zijn we aan het onderzoeken om andere productgroepen toevoegen aan het productportfolio. Ook willen we verduurzamen”, zegt Tjerk Ploeger, directeur bij BBK.

Marcel Muller, eigenaar van BESQ Group, zegt: “Eén van onze belangrijkste doelen is om BBK verder uit te bouwen en de goede naam en reputatie van BBK in de markt hoog te houden.” 

Volgens Marco van der Meer van Marktlink, die koper BESQ Group adviseerde tijdens het aankoopproces, betreft het een “mooie transactie” voor beide partijen. “Op de middellange termijn zijn de perspectieven voor de bouw gunstig.” 

“Door de tekorten aan woningen en de verwachting dat woningen, met name in grote steden, via hoogbouw geclusterd worden gerealiseerd, zal de vraag naar post- en belkasten toenemen. Samen met de woningbouwopgave, hoge duurzaamheidsambities, en de vervangingsvraag en het onderhoud van infrastructuur, biedt deze verwachting een uitstekend groeipotentieel voor BBK – en dus ook BESQ Group.”

BBK voegt zich onder de paraplu van BESQ Group bij Hegin Metalfinishing (uit Heerde) en Ko-Ar (uit Stompetoren).