Cognizant stelt Ravi Kumar aan als chief executive officer

31 januari 2023 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ICT-dienstverlener Cognizant heeft een nieuwe topman: Ravi Kumar neemt het stokje per direct over van vertrekkend topman Brian Humphries.

Kumar werd vlak na de jaarwisseling aan boord gehaald om leiding te geven aan de activiteiten van Cognizant in Noord- en Zuid-Amerika. Nu, enkele weken later, heeft hij de razendsnelle promotie gemaakt naar chief executive officer.

In zijn nieuwe rol geeft Kumar leiding aan meer dan 340.000 professionals wereldwijd (waaronder in Nederland). De topman is gevestigd in de Verenigde Staten, waar Cognizant ook genoteerd staat aan de Nasdaq 100-beurs.

Cognizant stelt Ravi Kumar aan als chief executive officer

Kumar is goed bekend met de rol van chief executive officer – hij bekleedde hiervoor zo’n zes jaar lang dezelfde rol bij Infosys, een wereldwijde ICT-dienstverlener met iets minder werknemers (315.000). Kumar werkte in totaal twintig jaar bij Infosys.

Op LinkedIn laat Kumar in een reactie op zijn benoeming weten dat hoewel hij nauwelijks de slaap heeft kunnen vatten, hij zich energieker voelt dan ooit. “Dat komt door de ongelooflijke kans die ik voor mij zie”, verklaart hij. “Ik geloof dat het potentieel van Cognizant onbegrensd is. Wat een eer en voorrecht om dit bedrijf te mogen leiden in dit gouden tijdperk van technologie.”

Kumar, die zal opereren vanuit New York, neemt het roer over van Brian Humphries. Laatstgenoemde werd in 2019 benoemd als CEO, toen als vervanger van de jarenlange CEO Francisco D’Souza. Onder leiding van Humphries wist Cognizant omzetgroei te realiseren, in boekjaar 2022 was de ICT-reus goed voor dubbelcijferige groei en een totale wereldwijde omzet van $18.5 miljard.

Humphries zal tot maart bij Cognizant aan boord blijven voor een goede overdracht aan Kumar.