Alfa Consultants begeleidt verkoop van IT-bedrijf uit Westland

31 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Toen Harold de Bruijn op zoek ging naar een partner voor zijn onderneming Allround Computer Service, schakelde hij de hulp in van M&A-specialist Alfa Consultants. Het kantoor bood brede ondersteuning, van hulp in de voorbereidingsfase tot het uiteindelijk sluiten van de deal met koper Futureproof Group.

Ruim 35 jaar geleden startte Harold de Bruijn zijn eigen ICT-bedrijf Allround Computer Service. Door de jaren heen is de firma uit Maasdijk uitgegroeid tot een bekende speler in het Westland met ruim twintig medewerkers.

Aangezien de Bruijn zijn pensioengerechtigde leeftijd naderde, stond continuïteit van de onderneming bovenaan zijn wensenlijst. “Het is tijd om het stokje over te dragen en in handen te leggen van een partij die de continuïteit en de toekomst van Allround Computer Service kan waarborgen”, aldus de oprichter.

Alfa Consultants begeleidt verkoop van IT-bedrijf uit Westland

Samen met Alfa Consultants is dit traject vormgegeven. Om te beginnen werden samen met Alfa de nodige voorbereidingen getroffen, die horen bij een eventuele bedrijfsverkoop. Alfa Consultants zette vervolgens zijn netwerk in om een geschikte koper te vinden. “Er waren veel geïnteresseerde partijen”, blikt Jonah van Ravenzwaaij terug, die vanuit het M&A-kantoor betrokken was bij de deal.

De dealmakers hadden een shortlist van mogelijk kopers opgesteld, met daarbij een keur aan smaken: van grote strategische kopers tot kleinere branchegenoten en financiële investeerders.

“Ik dacht dat wij met een groot regionaal ICT-bedrijf zouden fuseren, totdat ik zag dat er een mogelijkheid was dat Allround Computer Service zijn eigen identiteit kon behouden en zich kon versterken en dat sprak mij erg aan!”, zegt De Bruijn, daarbij wijzend naar de keuze voor de uiteindelijke aansluiting bij Futureproof Group.

Natuurlijke kruisbestuiving

Futureproof Group is een initiatief van participatiemaatschappij MKB Fonds, die ICT-dienstverleners met een bewezen trackrecord onder een paraplu samenbrengt. De bedrijven in de groep behouden hun identiteit en door natuurlijke kruisbestuiving helpen ze elkaar verder.

“Met de Futureproof Group achter Allround Computer Service kan nu beter worden ingespeeld op nieuwe ICT-ontwikkelingen en breder meegedacht worden in ICT-oplossingen. Allround Computer Service blijft onder haar eigen naam opereren en directeur Arno Kruijt blijft aan in zijn rol.”

Over het verloop van het traject en de samenwerking met Alfa Consultants, toont De Bruijn zich zeer tevreden. “Alfa Consultants heeft het proces en een aantal belangrijke bijeenkomsten goed begeleid en mij aansluitend de nodige goede adviezen gegeven. Je ziet tijdens zo’n complex proces al snel iets over het hoofd, maar ik kan nu zeggen: ‘met de ervaring van Alfa Consultants is dit een zorg minder’.”

Het dealteam van Alfa Consultants bestond naast Van Ravenzwaaij uit Frank van Ee (managing director van het kantoor), Mohamed Loukili, en Toni di Addario.