Het NIC versterkt MT met Patrick Höring en Mitchell van Donselaar

27 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Inkoopadviesbureau Het NIC heeft het Management Team uitgebreid met Patrick Höring en Mitchell van Donselaar. “Hiermee bouwen we ons MT op strategisch niveau stevig uit”, aldus algemeen directeur Roos de Ruiter.

Het NIC, onderdeel van de AB&C Groep (ruim 500 professionals), richt zich op inkoop en contractmanagement vraagstukken in het (semi-)publieke domein. Het bureau (opgericht in 1921) heeft ruim 140 consultants.

MT-nieuwkomer Höring is aangesteld als Regiomanager Zuid-Nederland, terwijl Van Donselaar als Manager Commercie eindverantwoordelijk is voor alle sales-activiteiten in heel Nederland. Met de komst van het duo bestaat het MT van Het NIC nu uit zes leden.

Patrick Horing en Mitchell van Donselaar - Het NIC

De 47-jarige Höring was afgelopen 14 jaar werkzaam voor Gemeente Tilburg, aanvankelijk als Unitmanager WMO binnen de afdeling Publiekszaken en later als Projectleider binnen het Projectenbureau van de gemeente Tilburg waar hij aan diverse complexe ICT en organisatie projecten heeft gewerkt.

De laatste vier jaar werkte Höring als Kwartiermaker/Team Manager van Team Inkoop binnen de afdeling Juridische zaken. Hier hield hij zich onder meer met zijn team bezig met de professionalisering van de inkoop binnen de gemeente Tilburg door het opzetten en verder uitbouwen van de inkooporganisatie. Daarvoor was hij werkzaam bij het UWV in de rol van Beleidsmedewerker/staffunctionaris binnen de afdeling WAO.

Een van de belangrijkste taken van Höring binnen Het NIC is het verder uitbouwen van de bestaande partnerrelaties met opdrachtgevers binnen het publieke domein met productontwikkeling gericht op de behoefte van opdrachtgevers. Ook zal hij zich richten op het kwalitatief doorontwikkelen van de teams in regio Zuid-Nederland.

Daarnaast zal hij zich bezig houden met het vergroten van het trainingsaanbod voor interne en externe trainees en tot slot de directie adviseren bij het tot stand komen van de korte en lange termijn visie en strategie van het NIC.

De 32-jarige Van Donselaar is geen onbekende voor Het NIC. De afgelopen 3,5 jaar werkte hij als Key Accountmanager bij AevesBenefit, net als Het NIC onderdeel van de AB&C Groep. Hier was hij verantwoordelijk voor het uitbouwen en onderhouden van relaties in de semi-publieke en private sector.

Daarvoor vervulde hij diverse commerciële rollen bij organisaties als Eneco, Aserio en Pink Roccade. Tot april zal Van Donselaar zijn huidige activiteiten voor AevesBenefit geleidelijk overdragen, afronden en combineren met zijn nieuwe rol bij Het NIC. Vanaf april komt zijn focus binnen Het NIC te liggen op de dagelijkse aansturing van het salesteam en het ontwikkelen en uitdragen van de commerciële strategie.

De Ruiter: “Beide heren zijn ieder op hun eigen wijze en gebied ervaren experts in de wereld van inkoop en contractmanagement. We zijn verheugd om ze te kunnen verwelkomen in ons managementteam.”