45% toename in consultancy vacatures in Nederland

28 januari 2011 Consultancy.nl

Uit cijfers van Experteer.nl, een vacaturesite voor senior professionals blijkt dat er 45% meer consultancy vacatures uitstaan dan een jaar geleden. De website baseert haar conclusie op het aantal openstaande consultancy vacatures bij Experteer Nederland tussen december 2009 en december 2010.

Experteer verklaart de grote toename door de groeiende economie, waardoor het hogere segment van de arbeidsmarkt weer opveert.

Ook Consultancy.nl merkt dat de markt toeneemt

Uit verschillende analyses van marktanalisten (bijv. kennedy, Gartner en DataMonitor) blijkt dat de adviesbranche in 2010 weer is gegroeid en de verwachting is dat het verder zal aantrekken in 2011. Consultancy.nl constateert in de praktijk ook dat de markt weer aantrekt: recruitment teams van adviesbureaus groeien en consultancykantoren richten zich steeds meer op groei en het aantekken van nieuw talent. Zo worden er steeds meer vacatures geplaatst in onze eigen consultancy vacatures database en is de gemiddelde turnaround van een vacature op Consultancy.nl aanzienlijk gedaald in de afgelopen 6 maanden. Bovendien merken we dat het aantal uitstaande search requests van adviesbureaus bij W&S kantoren en headhunters die zich richten op consultancy toeneemt.

Zie de pagina consultancy vacatures voor een overzicht van top vacatures bij adviesbureaus.

Nieuws

Meer nieuws over