McKinsey & Company voegt Iguazio toe aan AI-tak QuantumBlack

25 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Advieskantoor McKinsey & Company heeft voor het eerst in zijn geschiedenis een deal gesloten in Israël, waar het Iguazio heeft overgenomen. Het bedrijf is ondergebracht in QuantumBlack, McKinsey’s artificial intelligence-praktijk.

Iguazio werd opgericht in 2014 met als doel advanced data science tot leven te wekken bij zijn klanten. Het platform van Iguazio ondersteunt opdrachtgevers onder meer bij het automatiseren van hun machine learning pijplijnen, en stelt data scientists in staat meer nauwkeurige en krachtigere oplossingen te bieden. Bovendien zorgt het platform ervoor dat zij minder tijd kwijt zijn aan hun data-infrastructuur.

Als onderdeel van de deal zullen de ruim zeventig data- en AI-experts van Iguazio in Tel Aviv zich voegen bij QuantumBlack, de AI-tak van McKinsey & Company. Daarnaast is het technologieplatform van Iguazio toegevoegd aan McKinsey’s brede portfolio van data-oplossingen.
McKinsey & Company voegt Iguazio toe aan AI-tak QuantumBlack

In 2015 nam McKinsey het Britse QuantumBlack over (het bedrijf was wereldwijd bekend vanwege zijn toepassingen van data science in de Formule-1 racesport). Tegenwoordig fungeert het bedrijf als een dochterpraktijk van McKinsey gespecialiseerd in artificial intelligence-diensten en oplossingen.

Wereldwijd werken er ruim 1.000 professionals bij QuantumBlack.

Over de overname van Iguazio zegt Alex Singla, McKinsey senior partner en QuantumBlack wereldwijde co-leader: “Dankzij deze overname kunnen we AI implementeren met minder middelen en tegen aanzienlijk lagere kosten.”

Opmerkelijk aan de deal is dat McKinsey zich wendde tot artificial intelligence om zijn ideale data science partner te vinden. “We analyseerden meer dan 1.000 AI-bedrijven wereldwijd en hebben Iguazio als de best passende bevonden, om ons aanbod aanzienlijk te versnellen”, zegt Ben Ellencweig, een senior partner bij McKinsey & Company.

De aankoop van Iguazio betekent voor McKinsey de eerste overnamedeal in Israël en tevens de eerste deal dit jaar. Vorig jaar nam McKinsey bedrijven over in de Verenigde Staten, Spanje, Hongarije en Argentinië.