Eva Zeilstra en Dritan Zefi over werken bij BearingPoint

02 februari 2023 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BearingPoint heeft onlangs twee van zijn teams versterkt met twee nieuwe professionals. Eva Zeilstra heeft zich aangesloten bij het Data & Analytics-team, terwijl Dritan Zefi het Customer & Growth-team heeft versterkt.

Eva Zeilstra werkte de afgelopen jaren als datamanagementconsultant voor een adviesbureau, dat zich naast datamanagement bezighoudt met security en privacy. “Als datamanagementconsultant heb ik diverse organisaties mogen begeleiden in het definiëren en realiseren van de toekomstbestendige positionering van data”, trapt Eva af.

Al met al ondersteunde ze zo’n twintig organisaties in de (door)ontwikkeling van hun datafunctie. “Ik kreeg een kijkje in de keuken van de meest uiteenlopende organisaties, van musea en nutsbedrijven tot banken en verzakeraars. Hierin was ik geregeld gesprekspartner op directieniveau, maar werkte ook met belanghebbenden in de tactische en operationele lagen van organisaties.”

Eva Zeilstra en Dritan Zefi - BearingPoint

Ze koos BearingPoint voor de volgende stap in haar carrière “vanwege het sterke aanbod op datagebied, de open en sociale sfeer en multidisciplinaire set aan teams”, zo legt ze uit. “BearingPoint heeft een stevige inhoudelijke dataexpertise, maar over de gehele linie ook diverse andere kennisgebieden in huis.”

Data snakt naar multidisciplinaire benadering

Eva maakt deel uit van het Data & Analytics-team. Binnen het team staat continu (van elkaar) leren centraal, zo vertelt ze. “Dat past niet alleen bij mij, maar is ook wat de markt nu nodig heeft als het gaat om data.”

Ze benadrukt dat data allang niet meer een exclusief aandachtsgebied is voor een IT-afdeling: “Het thema snakt naar een multidisciplinaire benadering.” Anders gezegd: data vormt een cruciaal en gezamenlijk focusgebied voor zowel IT als de business – zeker ook gezien de toenemende vraag vanuit organisaties naar expertise op het gebied van datavraagstukken.

“Alle organisaties willen tegenwoordig datagedreven worden of op zijn minst iets waardevols doen met data”, geeft Eva aan. “Door op de juiste wijze de brug te slaan tussen de menselijke en technische componenten van data stel je alle organisatielagen in staat de voordelen van data te zien én benutten.”

Voor een multidisciplinaire benadering van data zijn opdrachtgevers volgens Eva bij BearingPoint aan het juiste adres. “Het Data & Analytics-team heeft ontzettend veel expertise en ervaring met zowel businessgedreven als technische datavraagstukken”, stelt ze, ook wijzend op de ervaring met aanpalende thema’s van collega’s uit de andere disciplines: “Denk aan tech en IT, organisatieverandering en marktpositionering.”

De kneepjes van het vak

Dritan Zefi begon zo’n vijf maanden geleden bij BearingPoint. Hij sloot zich als Management Analyst aan bij het Customer & Growth-team. Voorafgaande aan zijn start rondde Dritan een master Management Consulting af en deed enkele jaren werkervaring op als Recruitment Consultant.

In de afgelopen jaren ontstond bij Dritan de wens om “het consultancyvak in te groeien”, zo legt hij uit. “De afwisseling in projecten biedt de mogelijkheid om in korte tijd veel te leren op allerlei verschillende gebieden.” Hij wilde zich niet direct aan een specifieke richting binden, omdat hij juist de afwisseling in sectoren en projecten met de diverse vraagstukken een fijne uitdaging vindt om aan te gaan. “Bij de meeste consultancybureaus moet je al een bepaalde richting kiezen om snel een expertise te ontwikkelen.”

“Binnen het Foundation Program leer je de kneepjes van alle verschillende service lines en krijg je dus een bredere kennis van de krachten van de organisatie"

Toen kwam hij het Foundation Program van BearingPoint op het spoor. In dit programma kunnen jonge managementanalisten en consultants meedraaien in verschillende afdelingen en teams van de organisatie, om zo waardevolle vaardigheden en competenties op te doen.

“Binnen het Foundation Program leer je de kneepjes van alle verschillende service lines en krijg je dus een bredere kennis van de krachten van de organisatie, zodat je die ook tijdens projecten kunt toepassen en een probleem vanuit een andere lens kunt benaderen”, legt Dritan uit.

Persoonlijke groei en ontwikkeling

Terugblikkend op zijn eerste maanden is het dan ook vooral de aandacht voor persoonlijke groei en ontwikkeling die Dritan is bijgebleven. “Een eerste hoogtepunt zijn de maandelijkse trainingen die we krijgen om onze consultingskills verder te ontwikkelen. Er zit veel afwisseling in de trainingen en je kunt het geleerde ook direct toepassen in de projecten waaraan je werkt.”

Ook wijst Dritan op de Consulting Academies, waarin vanuit de organisatie kennis wordt gedeeld over specifieke onderwerpen, variërend van de energietransitie en IT-businesstransformaties tot organisatie-inrichting en process mining. “Diverse onderwerpen die voor mij als starter geweldig zijn om snel meer kennis over op te doen.”

En terwijl hij nog volop leert, krijgt hij ook al veel verantwoordelijkheid. Binnen projecten geniet hij van de vrijheid om zelfstandig taken op te pakken en af te ronden. “BearingPoint biedt mij de ruimte om ook als starter een verschil te maken. Zo was ik volledig verantwoordelijk voor mijn eigen deliverables die op C-level niveau werden gepresenteerd en mocht ik eind vorig jaar een workshopgroep met C-level-deelnemers faciliteren.”

"Ik kon direct instappen op een aantal uitdagende klanttrajecten. Ook kon ik intern meteen van toegevoegde waarde zijn”

Helemaal op hun plek

Eva en Dritan zijn inmiddels elk zo’n vijf maanden werkzaam bij BearingPoint. En waar ze zich richten op verschillende expertises, hebben de twee new hires één ding in elk geval gemeen: ze zitten uitstekend op hun plek binnen hun eigen team en voelen zich al helemaal thuis binnen het wereldwijd opererende management- en advieskantoor.

“Ik ben enorm blij met mijn keuze”, vertelt Eva. “De afgelopen maanden zijn voorbijgevlogen. Ik kon direct instappen op een aantal uitdagende klanttrajecten. Ook kon ik intern meteen van toegevoegde waarde zijn, bijvoorbeeld binnen salesproposities en strategiesessies over portfolio-ontwikkeling.”

De samenwerking met haar collega’s noemt ze een “verrijking”. “Zo vind ik het enorm waardevol om de mogelijkheden en uitdagingen die ik zie vanuit datamanagement op te pakken in samenwerking met mijn collega’s binnen en buiten D&A. Vanuit hun expertises en ervaring kijken zij op een net andere manier naar de thema’s, waardoor ik mijzelf continu kan blijven verbeteren.”

Dritan knikt: “Het team is erg open, energiek en hecht. Het moment dat ik binnenkwam wilde iedereen graag kennismaken en namen ze ook de tijd om mij uitleg te geven over de organisatie, de teams en de projecten die bij de teams zoal worden uitgevoerd.”

En ook buiten de projecten geniet hij van de gezellige cultuur. “Er zijn verder veel uitjes en iedereen kan het goed met elkaar vinden, van management analyst tot senior consultant en ook hogerop. Je merkt dat de organisatie plat is en de partners zich graag op dezelfde hoogte positioneren als alle anderen. Hierdoor krijg je als starter ook de ruimte om je stem te laten horen en gelijk mee te draaien in de organisatie.”