E&Y: Inhuur van externe IT consultants op dieptepunt

09 augustus 2012 Consultancy.nl

Het vertrouwen in de inhuur van externe IT consultants en ICT’ers is in de afgelopen vijf jaar nog nooit zo laag geweest. Dat blijkt uit de nieuwste ICT Barometer van Ernst & Young.

Download het rapport ICT Barometer Augustus 2012
 
Laagste punt ooit
De daling in de vraag naar externe ICT’ers, die een half jaar geleden inzette, houdt aan. 12 procent van de ondervraagde managers en ICT-professionals ziet groei terwijl een dubbel zo groot percentage een daling waarneemt. Daardoor staat het saldo inmiddels op het laagste punt ooit.
 
Ernst & Young - ICT Barometer (1)
 
Vraag daalt in alle sectoren
De vraag naar ICTers is gedaald in alle private-sectoren. Vooral de afname in handel / distributie springt er uit. Het aantal respondenten dat in die sector een daling ziet, steeg van 17% naar 45%.

Ernst & Young - ICT Barometer (2)
 
Overheid positief
Opvallend is dat overheidsorganisaties positiever zijn dan maanden geleden. Zij zien af van hun voornemen om het mes te zetten in de ICT-budgetten en gaan weer gaan investeren in ICT. Volgens Casper Kruijt, partner bij Ernst & Young, heeft dit te maken met de ambitieuze bezuinigingsmaatregelen binnen de overheid: “Bezuinigingen kun je realiseren door slimmer te organiseren, juist ook met behulp van ICT. Daar zal dan in geïnvesteerd moeten worden.”
 
Ernst & Young - ICT Barometer (3)

Nieuws