Voorkeur werknemers voor mannelijk leiderschap

08 augustus 2012 Consultancy.nl

77% van mannen heeft een onbewuste voorkeur voor mannelijk leiderschap. Opvallend is dat het meerendeel van de vrouwelijke medewerkers het hiermee eens is: 64% van werkende vrouwen heeft ook een voorkeur voor mannen in de top. Dat blijkt uit onderzoek van HR adviesbureau Direction onder 881 managers en medewerkers.
 
Eerder onderzoek van de Amerikaanse topuniversiteit Harvard had de opmerkelijke conclusie al wetenschappelijk onderbouwd. Direction besloot om in samenwerking met Ruud Gal van Philips Lighting een soortgelijke test uit te voeren onder medewerkers van Nederlandse organisaties, waarvan het grootste deel bestond uit hoog opgeleide werknemers.
 
Mindbugs
Volgens het adviesbureau is de sterke onbewuste voorkeur voor mannen mede-gebaseerd op vooroordelen. Direction vergelijkt dit met bugs in software: “Onze hersenen draaien op software, maar die software is niet perfect. Er zitten bugs in, mindbugs. Deze onbewuste vooroordelen zorgen er vooral voor dat je mensen die op je lijken de voorkeur geeft boven iemand met bijvoorbeeld een ander accent, huidskleur of geslacht. Het onderzoek laat zien dat iedereen mindbugs heeft en dat deze ons bijvoorbeeld verhinderen de beste kandidaat te selecteren” aldus Esther Mollema van Direction.
 
Direction waarschuwt bedrijven dat mindbugs niet te veel invloed moeten uitoefenen bij belangrijke besluiten. Ook pleit Mollema voor meer diversiteit.
 
Een overzicht van de belangrijkte bevindingen:

  • 77% van de mannelijke en 64% van de vrouwelijke respondenten heeft een onbewuste voorkeur voor mannelijk leiderschap. 94% van alle respondenten heeft aangegeven dat mannen en vrouwen even geschikt zijn om leiding te geven.
  • Zowel mannen als vrouwen hebben een duidelijke onbewuste voorkeur voor mannelijk leiderschap. 54% van de geteste mannen heeft ‘aanzienlijke, sterke of zeer sterke’ mindbug voor mannelijk leiderschap, vergeleken met 41% van de vrouwen.
  • Mindbugs rond de kwaliteit van mannelijk en vrouwelijk leiderschap is bij alle functieniveaus en organisatiegroottes nagenoeg gelijk.
    De groep van 35 t/m 44 jaar heeft in de test iets minder last van een onbewuste voorkeur voor mannelijk leiderschap vergeleken met andere leeftijdscategorieën. Extra onderzoek naar de oorzaak hiervan wordt momenteel door Direction uitgevoerd.

Nieuws