Oliver Wyman benoemt Cornelia Neumann tot Amsterdam office leader

31 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wereldwijd strategy- en management consultancykantoor Oliver Wyman heeft Cornelia Neumann benoemd tot nieuwe office leader van het Amsterdamse kantoor.

In haar nieuwe rol geeft Neumann leiding aan een team van 75 consultants en staf. Zij staan klanten bij in uiteenlopende sectoren, waaronder financial services, retail en fast moving consumer goods (FMCG).

"Ik ben zeer verheugd om de volgende fase van onze groei in Nederland vorm te kunnen geven, daarbij voortbouwend op wat we al hebben bereikt. De groei van ons team in Amsterdam is sinds 2015 een prioriteit voor mij en de nieuwe rol voelt als een natuurlijke volgende stap”, laat Neumann weten.

Cornelia Neumann, Amsterdam Office Leader, Oliver Wyman

Neumann was eerder in haar loopbaan werkzaam voor Bank of England, in 2011 sloot ze zich vervolgens aan bij het Londense kantoor van Oliver Wyman. In 2016 volgde de overstap naar het Amsterdamse kantoor. Als lid van de Finance & Risk praktijk zette Neumann zich in haar 12 jaar bij Oliver Wyman in voor Europese banken en publieke instellingen. Daarbij lag haar focus op het snijvlak van strategie, risk management en transformaties. In 2021 werd Neumann benoemd tot partner. 

Sinds haar eerste ESG (environmental, social, governance)-project in 2017, komt Neumanns passie voor duurzaamheid geregeld terug in haar werk. Zo maakt ze vandaag de dag deel uit van het platform Climate & Sustainability van Oliver Wyman, van waaruit ze instellingen adviseert over duurzaamheidsstrategie, klimaat- en milieu risk management en ESG-bedrijfsmodellen.

Over haar tijd in de sector zegt Neumann: "Consulting is een beroep dat zowel veeleisend als lonend is. Voor mensen die bereid zijn de investering te doen en willen leren hoe ze zich staande kunnen houden in de interactie met verschillende mensen, culturen en problemen, is Oliver Wyman een geweldige plek."

Neumann neemt het stokje over van Coen de Vuijst, die de functie de afgelopen vijf jaar vervulde en een belangrijke rol heeft gespeeld in de groei van Oliver Wyman in Nederland. Hij is inmiddels overgestapt naar een meer klantgerichte rol in de snelgroeiende retail- en consumentenpraktijk.

Oliver Wyman is al sinds het midden van de jaren negentig actief in Nederland. Aanvankelijk werden teams ingevlogen om Oliver Wymans Nederlandse klanten bij te staan, in 2013 werd vervolgens een Nederlands kantoor geopend. De Vuijst trad in 2017 in dienst na ruim vijftien jaar bij Strategy& te hebben gewerkt. Onder zijn leiding is het kantoor gegroeid van een 15-koppige praktijk naar de huidige omvang van 75 teamleden.