Cornelia Neumann en Dilek Izek partner bij Oliver Wyman

03 december 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Oliver Wyman heeft twee nieuwe partners benoemd in zijn Amsterdamse kantoor: Cornelia Neumann en Dilek Izek.

Cornelia Neumann is sinds 2011 werkzaam voor het strategische consultancybureau, na eerder actief te zijn geweest bij de afdeling Financiële Stabiliteit van de Bank of England. Ze richt zich op klanten in de financiële sector.

Neumann werkte gedurende haar tijd bij Oliver Wyman voor Europese banken en toezichthouders aan belangrijke onderwerpen op het snijvlak van wet- en regelgeving, variërend van stresstests en compliance (zoals witwasbestrijding) tot governance en risicomanagement. Meer recentelijk werkte ze voor opdrachtgevers aan duurzaamheidsstrategieën en ESG-transformaties.

Cornelia Neumann en Dilek Izek - Oliver Wyman

Tijdens de jaren van de financiële crisis deed Neumann ruime ervaring op in het werken met centrale banken en nationale autoriteiten aan het behoud van de stabiliteit van financiële systemen. Een ervaring die onuitwisbare herinneringen heeft achtergelaten: “Een gebouw van een centrale bank verlaten terwijl je beschermd wordt door een cordon van oproerpolitie is iets wat je nooit meer vergeet.”

Dilek Izek sloot zich in 2013 aan bij Oliver Wyman, nadat ze haar opleiding afrondde aan Princeton University in de Verenigde Staten. Izek geldt binnen het Amsterdamse kantoor als een van de hoogvliegers, en wordt nu op de jonge leeftijd van 31 jaar benoemd tot partner.

Net als Neumann adviseert Izek klanten in de financiële sector, met name op het gebied van finance en risk. Ze specialiseert zich in IRB-modellering (die gebruikt wordt voor het inzichtelijk maken van kredietrisico’s) en kredietbeslissingsanalyse. Ook helpt ze opdrachtgevers bij het transformeren van hun operating model binnen de kredietfunctie.

“We zijn bijzonder trots om Cornelia en Dilek te verwelkomen in het leadership team”, laat Coen de Vuijst weten, partner en topman van het Nederlandse Oliver Wyman-kantoor. “Het bewijst dat ons kantoor in staat is jong talent te scouten, op te leiden en kansen te bieden.”

De benoemingen van Neumann en Izek zijn onderdeel van een wereldwijde benoemingsronde per 1 januari 2022. In totaal worden 62 partners benoemd. Daarmee betreft het de grootste partner intake in de 37-jarige geschiedenis van het advieskantoor. Oliver Wyman telt vandaag de dag meer dan 5.000 consultants, werkzaam vanuit kantoren in 29 landen.