AFAS-partner Kweekers brengt dochters samen onder moedermerk

09 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

AFAS-partner Kweekers heeft de merken van dochterondernemingen Ddots en Mooqe geharmoniseerd naar het moedermerk. Met deze stap kiest het bedrijf uit Oosterhout voor één gezamenlijke uitstraling voor al zijn diensten.

Kweekers werd in 2017 opgericht met het doel het bedrijf uit te bouwen tot een leidende consultancy- en implementatiepartner voor AFAS-systemen. AFAS is een ERP-systeem dat wordt gebruikt door ruim 12.000 mkb-bedrijven door het land.

Sinds de oprichting heeft Kweekers zijn team weten uit te breiden naar ruim 70 professionals, die werkzaam zijn voor zowel het moederlabel Kweekers als sublabels Ddots en Mooqe. Per 1 januari zijn de twee sublabels nu dus komen te vervallen.

AFAS-partner Kweekers brengt dochters samen onder moedermerk

In 2019 zag Mooqe het levenslicht, een specialist in het koppelen van AFAS-systemen met andere applicaties. De firma (5 professionals) beschikt over een eigen platform voor integratie (U-Turn) en API’s die systeemkoppelingen faciliteren.

Ddots ging in 2021 van start. Dit label (10 professionals) maakt gebruik van het low-codeplatform van Mendix om AFAS-gebruikers te helpen bij de ontwikkeling van maatwerkapplicaties binnen AFAS of het verlengde daarvan.

Lars Hoppenbrouwers, Algemeen Directeur van Kweekers, legt uit dat tot de merkharmonisatie is besloten omdat Kweekers zo beter “één geïntegreerd dienstenpakket” kan aanbieden op AFAS.

“We werken al langer intensief samen en zien steeds vaker dat processen geautomatiseerd worden met de software van AFAS in combinatie met de low-codeoplossing van Mendix en het koppelplatform U-Turn. Door de kennis over deze producten onder één dak te brengen kunnen onze klanten genieten van de voordelen van één kennispartner en één aanspreekpunt.”

“Samen kunnen we breder en beter adviseren, wat leidt tot meer en betere automatisering en optimalisatie van processen. Bijkomend voordeel is dat we veel effectiever kunnen ondersteunen, wat weer tijd en kosten bespaart. Minder gedoe en meer resultaat dus.”

Kweekers is een van de tien dienstverleners in ons land die zich een geaccrediteerde AFAS- implementatiepartner mag noemen. Andere partners zijn Forque en Vionq (die sinds kort door het leven gaan als Irixs), Optimo, Saluare, Tenzinger en Voxtur.