IT-bureaus Forque, Vionq en Datadone gaan verder als Irixs

22 december 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Drie bureaus actief in het IT-segment – Forque, Vionq en Datadone – gaan kort na hun fusie verder onder een nieuwe naam: Irixs.

Het startschot voor de nieuwe combinatie werd gegeven in juni, toen Forque en Vionq de handen ineensloegen. Door die stap ontstond naar eigen zeggen de grootste AFAS-implementatiepartner van ons land.

Datadone is een zusterbedrijf van Forque gespecialiseerd in business intelligence en datamanagement. Het bedrijf werkt vooral voor finance- en IT-afdelingen.

IT-bureaus Forque, Vionq en Datadone gaan verder als Irixs

Sybren Westerink, CEO van Irixs over de krachtenbundeling: “Met deze stap kunnen we onze klanten nóg beter en breder ondersteunen. Met kennis en ervaring op het gebied van bedrijfsprocessen, IT-vraagstukken, AFAS-software, business intelligence én softwareontwikkeling.”

“Binnen de automotive weten onze klanten ons al goed te vinden als het gaat om deze integrale aanpak. Maar ook in de sociale werkvoorziening en in de detachering zien we dat onze benadering van het totaal de interesse van onze klanten heeft.”

Irixs – de nieuwe merknaam verwijst naar de iris in het menselijk oog – telt rond de 90 professionals, die werkzaam zijn vanuit vestigingen in Enter, Vianen en Eindhoven.

Waarom Irixs? Westerink: “Met onze expertise kijken we namelijk diep naar binnen in de organisaties van onze klanten, om hun business écht te doorgronden. We zien mogelijkheden voor optimalisaties, maar zien ook welke stuurinformatie nodig is om grip te houden. Én we kijken naar buiten, naar de omgeving waarin onze klant zich bevindt. Sterker nog: we willen deze omgeving écht begrijpen, om daarmee nog beter mee te kunnen denken.”