BCE in de woorden van: Kiwa

03 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ter ere van zijn 20-jarig jubileum heeft BCE een aantal klanten gevraagd om te vertellen hoe het bureau hen ondersteunt bij grote IT-vraagstukken. In deze editie: Kiwa.

Het in Rijswijk gevestigde Kiwa is een van de grootste spelers (10.000 collega’s in 40+ landen) op het gebied van certificering, inspectie, testen, training en consultancy. Expertisegebieden van Kiwa zijn onder meer managementsystemen, veiligheid en kwaliteit, maatschappelijk verantwoord ondernemen en laboratoriumtests.

Bij Kiwa Register is BCE een aantal jaar geleden aan boord gehaald om te ondersteunen bij de ontwikkeling van de blauwdruk van het IT-landschap en alle gerelateerde processen. De enterprise-architectuur met bijbehorende roadmap die hier is uitgekomen wordt momenteel nog stapsgewijs uitgevoerd.

Michel Dorsman, Manager Innovation & Development bij Kiwa, zegt over de samenwerking: “BCE is een hele belangrijke leverancier voor ons, waar we al jaren mee samenwerken. Ze zijn niet alleen goed in IT/business-advies geven, maar vooral ook in de uitvoering binnen de projecten. Daarnaast loopt de communicatie altijd heel prettig. We zijn open naar elkaar en houden een kort lijntje.”

De circa 30 adviseurs van BCE houden zich sinds de oprichting bezig met complexe IT-vraagstukken – van strategie en advisering tot en met de daadwerkelijke IT-realisatie en projectuitvoering.

Typische vraagstukken waar BCE voor gevraagd wordt zijn bijvoorbeeld: Welke softwareoplossing past bij ons? Hoe krijg ik mijn IT-landschap op orde? Wat is de businesscase van een IT-investering? Hoe staat onze IT-organisatie ervoor? Hoe kunnen we cloud, kunstmatige intelligentie of robotic process automation implementeren?

Het bureau uit Bilthoven positioneert zichzelf als een end-to-end IT-adviesbureau, waarbij de consultants altijd in nauwe samenwerking optrekken met de klant.

Andere opdrachtgevers die een testimonial hebben gegeven ter ere van het 20-jarig jubileum zijn Programma Gezonde SchoolJeugdzorg Nederland en Primera.