Riwal kiest CGI als wereldwijde full service provider voor IT

25 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Hoogwerkbedrijf Riwal heeft CGI geselecteerd als zijn wereldwijde IT service provider. Het contract heeft een looptijd van tien jaar.

Sinds 1968 houdt Riwal zich bezig met werken op hoogte. Het bedrijf verhuurt, verkoopt en onderhoudt onder meer hoogwerkers, verreikers en heftrucks in meer dan 50 landen wereldwijd. Riwal heeft zijn hoofdkantoor in Dordrecht.

Over de samenwerking met CGI zegt CEO Pedro Torres: “Samen met CGI zullen we de komende jaren onze digitalisering naar een hoger plan brengen. Dit maakt ons wendbaarder en geeft ons daarmee de mogelijkheid in te kunnen springen op de steeds sneller veranderende economie, markt- en bedrijfsbehoeften.”

Joost van der Burg (CGI), René Timmers en Bob de Leeuw (beiden Riwal)

Het contract omvat een aantal transformatiethema’s. Een daarvan is het helpen van Riwal om meer datagedreven te worden. Anders gezegd, er voor zorgen dat de besluitvorming van de organisatie verloopt op basis van data en inzichten. Ook wil Riwal de bedrijfsvoering automatiseren en processen stroomlijnen.

“Naast de kwalitatieve aspecten en het bevorderen van onze wendbaarheid in de markt, werken we met CGI als full IT service provider de komende jaren toe naar een efficiëntere bedrijfsvoering. De operationele kosten, inclusief die voor onze IT, zullen daarmee afnemen”, zegt René Timmers, de CFO van Riwal.

Daarnaast zal CGI verschillende IT-gebieden in beheer nemen. Dit stelt Riwal in staat om zich volledig te focussen op de kerntaken en op innovatie.

De van oorsprong Canadese IT-dienstverlener neemt het beheer van bedrijfskritische applicaties over en levert een global service desk, applicatieontwikkeling en -beheer, digitale werkplekken en verzorgt het beheer van het ICT-netwerk.

Om zijn diensten te leveren aan de Riwal organisatie overal ter wereld, zal CGI teams optuigen in Nederland (ons land is in de lead) evenals in Europa en Azië.

Joost van der Burg, Senior Vice President bij CGI, is enthousiast over de samenwerking met Riwal: “Dit langjarig contract geeft aan dat Riwal veel vertrouwen heeft in de organisatie en aanpak van CGI. Met onze aanpak richten wij ons op het ondersteunen van de business in hun streven nog meer digitaal en datagedreven te worden. Het contract is een erkenning van CGI’s end-to-end capaciteiten in het leveren van IT-consultancydiensten aan onze klanten.”