BCG fuseert Digital Ventures, Platinion en Gamma tot BCG X

19 december 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Na maanden van voorbereidingen, heeft wereldwijd strategy consultancykantoor Boston Consulting Group (BCG) zijn nieuwe tech, build & design-unit gelanceerd: BCG X.

De totstandkoming van de nieuwe praktijk behelsde het onderbrengen van drie divisies van BCG – BCG Digital Ventures, BCG Platinion en BCG Gamma – binnen één enkele unit. BCG X telt na de lancering 3.000 technologieprofessionals. In de komende drie jaar wil BCG het personeelsbestand van BCG X verder uitbouwen naar 5.000 medewerkers.

“Veel CEO’s die ik spreek, worstelen met de uitdaging om hun bedrijfsstrategie te realiseren via grote digitale transformaties. BCG X zal de diepgaande branche- en functionele expertise van BCG een boost geven om innovatie op schaal mogelijk te maken en succesvolle end-to-end digital transformatie te leveren”, aldus Christoph Schweizer, de wereldwijde topman van Boston Consulting Group.

BCG launches 3,000-strong tech build & design unit: BCG X

De dienstverlening van BCG X omvat verschillende expertisegebieden:

AI & software

AI & software is toegewijd aan het bouwen van geavanceerde AI en digitale industriële software, aangedreven door eigen databronnen, om betere en snellere besluitvorming mogelijk te maken.

Deep tech
Deep tech houdt zich bezig met het toepassen van baanbrekende technologieën op basis van natuurkunde, digitale mogelijkheden, AI en Web3. Denk aan het verweven van deep tech in transformaties van de waardeketen, het verbeteren van product- en bouwontwerpen en, uiteindelijk, het opnieuw vormgeven van de interactie tussen bedrijven en klanten.

Design
Design richt zich op het combineren van kwalitatieve en kwantitatieve elementen van gedrags- en mensgericht ontwerp. Hiermee worden inzichten en ideeën gegenereerd die resulteren in baanbrekende innovaties die de klant- en werknemerservaring drastisch verbeteren.

Digitale groei
Digitale groei focust zich op het vergroten van kansen en versnellen van prestaties voor digitale bedrijven – voornamelijk voor digitale bedrijven die expertise bieden op het gebied van digital marketing en commerce.

Green tech
Green tech maakt gebruik van BCG’s diepgaande sectorexpertise om met bedrijven te bouwen aan een netto-nuleconomie. Daarnaast ligt de focus op het identificeren van mogelijkheden om kernbedrijfsmodellen opnieuw uit te vinden om duurzame groei te stimuleren.

Ventures
Ventures richt zich op een end-to-end aanpak om zelfstandige en nieuwe hoofdactiviteiten op te bouwen en te lanceren. Hierbij worden gedifferentieerde bedrijfsmiddelen omgezet in strategische voordelen en worden deze projecten snel gelanceerd.

Diederik Vismans, Managing Director en Partner bij BCG X in Nederland, zegt: “Snel en impactvol transformeren met behulp van technologie is een van de grootste uitdagingen waar bedrijven in Nederland vandaag de dag voor staan. Met BCG X brengen we de vele technologische capaciteiten van BCG samen op één plek om digitale oplossingen voor onze klanten te bouwen en hen te helpen hun digitale transformaties te versnellen.”