Centrum Indicatiestelling Zorg kiest Atos voor low-codevernieuwing

29 november 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) heeft Atos geselecteerd als externe partner voor de vernieuwing van zijn applicatielandschap.

Voor het digitale transformatieprogramma zal Atos nauw samenwerken met partners Pega, NLX, Mulesoft en Akiet. Samen zullen zij bouwen aan een toekomstbestendig applicatielandschap dat zoveel mogelijk op een low-code-infrastructuur is gebaseerd.

Atos is al sinds 2012 als strategisch IT-partner aan boord bij het Centrum Indicatiestelling Zorg. Met het nieuwe contract blijft Atos tot 2027 betrokken bij de overheidsinstelling, met een mogelijkheid tot verlenging tot 2033.

Het Centrum Indicatiestelling Zorg

Het Centrum Indicatiestelling Zorg (een zelfstandig bestuursorgaan van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) heeft als taak te beoordelen of cliënten in aanmerking komen voor zorg in het kader van de Wet langdurige zorg. De casusbehandeling wordt ondersteund door een zogeheten case management-softwareplatform.

Dit platform (dat draait op Portero) wordt nu gemigreerd naar een nieuw systeem van Pega, het zogeheten Dynamisch Case Management-systeem. Het applicatielandschap wordt gehost in de Azure Cloud.

“De nieuwe dynamische case management-oplossing zal bijdragen aan de gebruiksvriendelijkheid voor cliënten, medewerkers en partners”, aldus Laura Nuhaan van Atos. “Wij zullen het CIZ helpen de volledige potentie van een standaardplatform met low-codefunctionaliteit zoveel mogelijk te benutten. Dat stelt het CIZ in staat veel efficiënter te opereren en aanzienlijke kostenreducties te realiseren”, aldus Laura Nuhaan van Atos.

Het nieuwe applicatielandschap zal naar verwachting in februari 2024 gerealiseerd zijn. Daarna zal Atos het beheer van het systeem en het applicatielandschap op zich nemen.

Christa Klijn, voorzitter van de Raad van Bestuur van het CIZ, over het traject: “De focus op het verbeteren van onze dienstverlening richting onze cliënten, ketenpartners en medewerkers staat voor ons centraal. Atos biedt toegevoegde waarde bij de automatisering van onze processen, we zijn blij met de continuering van de samenwerking.”