FD Gazellen Awards: Snelgroeiende adviesbureaus vallen in de prijzen

25 november 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Het Financieele Dagblad heeft de winnaars bekendgemaakt van zijn jaarlijkse FD Gazellen Awards, waarin de snelst groeiende bedrijven van Nederland in de schijnwerpers worden gezet. Zoals gewoonlijk prijkt een behoorlijk aantal advieskantoren op de lijst.

De FD Gazellen Awards brengen de bedrijven in kaart die in de afgelopen drie jaar de snelste groei hebben doorgemaakt. Voor de ranglijst werden de financiële cijfers van duizenden ondernemingen onder de loep genomen.

Om in aanmerking te komen voor de prestigieuze lijst moeten ondernemingen tussen 2019 en 2021 ten minste 20% omzetgroei hebben geboekt, een minimale omzet van €250.000 hebben gedraaid in 2019 en het jaar 2021 winstgevend hebben afgesloten.

FD Gazellen Awards: Snelgroeiende adviesbureaus vallen in de prijzen

685 bedrijven wisten een notering te krijgen in de FD Gazellen-lijst van 2022, met als grote winnaar Chocoladebezorgd, dat tussen 2019 en 2021 maar liefst een groei van 810% wist te realiseren. Het bedrijf uit Hoogeveen stelt mensen in staat om cadeaus zoals chocoladerepen, bonbons en chocoladeletters in zijn webshop te kopen.

In de lijst staat traditiegetrouw ook een flink aantal partijen actief in de consultancysector, en ook ook dit jaar is dat het geval. Volgens een analyse van Consultancy.nl zijn er zo’n 50 ondernemingen waarvan bedrijfsadvisering hun hoofdactiviteit is – denk aan consultancykantoren, implementatiebureaus en projectmanagementspecialisten. Een overzicht:

Categorie groot:

Vanberkel Professionals
AB&C Groep (bekend van onder andere Aeves en Boer & Croon)
Staan Finance & Consultancy

Categorie middelgroot:

Q-Concepts
Markteffect
Aeternus
Enpron
Aexus
Bluefield Finance
Optimo Business Services
DVJ Insights
Becisadvies
Derksen & Drolsbach
FiSer Consulting
Riverwise
Adjust Consulting
Public Matters
Certus Groep
Catalyze

Categorie klein:

De Subsidiespecialist
Talent ON
BEECKK
Florijnz Corporate Finance
Lux Consulting
RBI-Solutions
Molenaar&Plasman Solutions
Taurus Corporate Finance
Barlavento
Rainbow Management
House of Tenders
De Inkoop Adviesgroep
Argos IT Consultants
GeoExperts
Krado
CFO Capabel
Cle-Ver Consultancy
We-Boost Tenders
Humanex
Amsterdam Data Collective
Holland Inkoop Professionals
VB Risk Advisory
Sophistaadviesbureau
Forward Fiscalisten
Young Digital Leaders
Lean Six Sigma Groep
PRCS
PHI Factory
Match Plan Fusies en Overnames
Cimt
Hello New Day

Vier partijen viel de hoogste eer te beurt – zij hebben een notering de top-100 lijst van de FD Gazellen Awards weten te behalen. Het betreft Amsterdam Data Collectice (#20 snelst groeiende bedrijf van Nederland met 239% groei), Holland Inkoop Professionals (#42), Taurus Corporate Finance (#51) en VB Risk Advisory (#68).

Niet meegenomen in de analyse zijn detacheerders, IT-partijen en partijen die wel consultancydiensten aanbieden, maar voor wie deze een te klein deel uitmaken van hun portfolio.