Oliver Wyman benoemt Dominik Böhler tot partner

11 november 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Management consultingkantoor Oliver Wyman heeft wereldwijd een recordaantal nieuwe partners benoemd. Dominik Böhler is de enige in Nederland aan wie deze eer te beurt valt.

Böhler bracht tot dusver zijn gehele loopbaan door bij Oliver Wyman. Zo’n tien jaar geleden startte hij bij het advieskantoor in Duitsland om vervolgens de overstap te maken naar het Nederlandse kantoor in Amsterdam, waar hij zich inzet voor de Retail & Consumer Goods-praktijk.

De nieuw benoemde partner helpt klanten met het verbeteren van hun commerciële prestaties en operaties, daarbij gebruikmakend van techgedreven transformaties en oplossingen.

Dominik Böhler, Partner, Oliver Wyman

Böhler is ook actief voor Oliver Wymans Digital-practice, waar hij leidinggeeft aan multidisciplinaire teams (management consulting, design en software engineering) die end-to-end diensten leveren aan klanten.

Een recente voorbeeld van klantwerk is het helpen van een retailklant met het verbeteren van zijn waardeproposities voor klanten, door het upgraden van zijn commerciële capaciteiten. “We hebben de klant geholpen, van het opstellen van de strategie en de organisatie tot het leveren van tooling, analytics en de daadwerkelijke uitvoering.”

In een andere opdracht hielp Böhler een supermarktgroep met het invoeren van een hoogwaardige analyticsoplossing met het oog op het assortiment, prijzen en promoties, om meer zicht te krijgen op de prestaties en winstgevendheid.

“Ik vind het geweldig hoe tastbaar de resultaten van mijn werk zijn”, geeft Böhler aan. “Ik kan gewoon naar mijn buurtsuper gaan om te zien hoe ons werk invloed heeft op wat mensen elke dag in Nederland kopen.”

Naast zijn klantwerk speelt Böhler een actieve rol in het ontwikkelen en coachen van jongere collega’s. “Deze carrière kan zeer veeleisend zijn, dus het is geweldig om iemand te zien groeien – persoonlijk en professioneel – en zich een weg te zien banen door de verschillende niveaus. Mijn rol daarin als mentor of sponsor is een van de vele dingen die ik leuk vind aan het werken bij Oliver Wyman.”