Proud People sponsort Olympisch schaatskampioene Miho Takagi

11 november 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Detacheerder en headhunter Proud People is de nieuwe sponsor van topschaatsster Miho Takagi.

Twee keer Olympisch goud, drie wereldtitels afstanden, een keer wereldkampioen sprint én een keer wereldkampioen allround. Oh ja, en ook nog drie wereldrecords op haar naam. Kortom: Miho Takagi is een grote in de schaatswereld.

Ze komt ook uit Japan. Daarmee is het in Huizen gevestigde Proud People op het eerste oog wellicht niet de meest voor de hand liggende sponsor voor de schaatsster. In Nederland is schaatsen echter nooit ver weg: Takagi wordt gecoacht door de Nederlander Johan de Wit. De twee kennen elkaar vanuit de tijd dat De Wit bondscoach was van de Japanse schaatsploeg.

Marc Schram, Miho Takagi en Johan de Wit

De Wit staat te boek als een van ’s lands meest succesvolle coaches. Onder zijn leiding werden negen medailles behaald op de Winterspelen (3x goud, 4x zilver, 2x brons) en vijf wereldtitels binnengesleept. Ondertussen braken ‘zijn’ schaatsers zes keer een wereldrecord.

De succescoach nam in maart van dit jaar na zeven jaar afscheid van de Japanse schaatsbond, en richt zich nu op het opbouwen van een eigen team rondom Takagi. “Wij zijn bezig om een schaatsploeg op te zetten richting de Olympische Spelen van 2026 in Milaan.”

Door de komst van sponsor Proud People kleurt het team nu nog meer Oranje. De Wit: “Met Proud People hebben we een Nederlandse sponsor gevonden die ons een heel mooie zet in de goede richting geeft. Het DNA en de dynamiek die het bedrijf uitstraalt past precies bij de manier hoe wij onze ploeg leiding en structuur willen geven. Naast sponsor dus ook voorbeeld.”

Proud People helpt talent met het vinden van een nieuwe baan, zowel op flex- als vaste basis. Naast werving en selectie detacheert het ook talent vanuit de eigen gelederen en het eigen netwerk.

Marc Schram, directeur van Proud People, zegt dat de match met Takagi en De Wit uitstekend aansluit bij het bureau. “Wij zochten naar een unieke mogelijkheid om vorm te geven aan onze liefde voor topsport in combinatie met een sportteam dat dezelfde waarden uitdraagt als Proud People.”

“Johan heeft een duidelijk plan om uit te groeien tot de beste in zijn vak, waarbij gedrevenheid, hard werken en teamgeest centraal staan. Deze missie sluit naadloos aan bij de ambitie van Proud People.”